eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Cseresnyés Péter: a módosítás célja a hajléktalanok védelme

A hajléktalanság, a felsőoktatási tandíj, valamint a migráció is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Arató Gergely a Demokratikus Koalíció részéről azt kifogásolta, hogy nem tüntethettek múlt héten a török elnök érkezésekor politikája ellen az új gyülekezési törvény szabályai szerint. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára rámutatott, hogy a DK tüntetésére a rendőrség azért nem adott engedélyt, mert egy, a látogatás miatt aznap lezárt területet is érintett volna.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője mások mellett a szombathelyi választás nyomán fogalmazott úgy, hogy a Fidesz legyőzhető, majd a kormány politikájának több aspektusát is kritizálta, állítva, hogy a Fidesz mára a tagadás és a kiváltságok pártja lett. Dömötör Csaba válaszában a szocialista kormányok hibáira emlékeztette az ellenzéki képviselőt, állítva, hogy óriási a szakadék az MSZP szavai és tettei között.

Burány Sándor a Párbeszéd részéről a kormány gazdaságpolitikáját kritizálta, majd embertelennek nevezte, hogy hétfőtől szabálysértésnek minősül az életvitelszerű közterületi tartózkodás, holott - mint mondta - ezeken az embereken segíteni kellene. Reakciójában Cseresnyés Péter, több makrogazdasági adattal mutatott rá a kormány gazdaságpolitikájának sikerességére, eztán pedig hangsúlyozta, hogy a szabálysértési módosítás célja a hajléktalanok védelme.

Az LMP-s Ungár Péter felsőoktatásitandíj-ellenes felszólalása alatt párttársai transzparenseket tartottak a magasba, akiket ezért - nem engedélyezett szemléltetés és többszöri felszólítás - után a házelnök kizárt az ülésnap további részéről. Rétvári Bence, az Emeri Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában cáfolta, hogy a Fidesz tandíjat vezetne be a felsőoktatásban.

A jobbikos Brenner Koloman szintén aggodalommal figyelte a Corvinus fenntartói modell-váltását és a kormány oktatáspolitikáját kritizálta. Rétvári Bence ismét leszögezte, hogy soha nem volt kormányzati cél a tandíj bevezetése a felsőoktatásban.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az ápolási díj emelésének fontosságára mutatott rá, amit válaszában Rétvári Bence is elismert.

A fideszes Hende Csaba az Európai Parlament egyik bizottságában szóba került egyik legutóbbi javaslatot, a humanitárius vízum elképzelését kritizálta, amire Dömötör Csaba kiemelte, hogy az unió hét végi csúcstalálkozóján valóságos népességcsere-programot fogadtatnának el a kontinens bevándorlás-párti erői.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×