eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Népszavazás: Tarlós már a lehetséges szocialista csalásokról beszél

A Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője lehetséges szocialista csalásokra hívta fel a figyelmet a referendummal összefüggésben egy televíziós interjúban.

Tarlós István a Nap-kelte című műsorban "nem kizárható, elméleti lehetőségként" beszélt arról, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.

"Például szocialista vezetésű kerületekben és városokban véletlenül elrontják a névjegyzékeket" - mondott példát az elképzelhető csalási módokról.

Szerinte elég, ha csak 10-20 név marad ki, de kimaradhat akár 50 is. Ezek az emberek hiába akarnak, nem tudnak majd szavazni.

A decemberi "választási törvénymódosítás" következtében, aki most nem szerepel a névjegyzékben, és ez csak akkor derül ki, amikor elmegy szavazni, az nem voksolhat.

Tarlós István ezért azt tanácsolta, hogy február 22-éig mindenki menjen el és ellenőrizze, hogy szerepel-e a választói névjegyzékben.

"Ugyanis aki addig nem véteti fel magát a névjegyzékbe, az ott fog szembesülni azzal, hogy nem szavazhat" - figyelmeztetett.

A fideszes politikus hozzátette, nagyon könnyen előfordulhat, hogy emberek "szinte tömegesen" nem járulhatnak az urnák elé, bár mindenben megfelelnek a választójog szabályainak.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×