eur:
400.13
usd:
362.02
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Horváth Ágnes: az eddigi reformlépések nem oldanak meg minden problémát

Döntő jelentőségűnek tartja az egészségügyi miniszter, hogy az államfő nem fogalmazott meg alkotmányossági aggályokat az egészségbiztosítási törvényről és azt sem vitatta, hogy a jogszabály bevezetése nyomán fennmarad a társadalombiztosítás.

Az egészségügyi miniszter szerint döntő jelentőségű, hogy Sólyom László államfő nem beszélt alkotmányossági aggályokról az egészségbiztosítási törvény kapcsán.

Horváth Ágnes azután beszélt erről, hogy a köztársasági elnök csütörtökön bejelentette: nem írja alá a törvényt, hanem újratárgyalásra visszaküldi azt a parlamentnek.

A miniszter egyetértett Sólyom Lászlóval abban, hogy az eddig megtett reformlépések nem oldanak meg minden problémát, ezért az ellátórendszer további alakítására van szükség.

Mint Horváth Ágnes mondta: ehhez kell a több-biztosítós rendszer bevezetése. Az egészségügyi miniszter elengedhetetlennek nevezte a társadalmi támogatottságot is.

Az MDF és a KDNP már jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az Országgyűlés érdemi változtatás nélkül fogadja el a jogszabályt februárban.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×