eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

18 magyar tűzoltó indul Görögországba

Tizennyolc fővárosi tűzoltó és egy orvos járművekkel és tartalék felszerelésekkel indul hétfőn reggel Görögországba, hogy az ott tomboló erőtüzek oltásában segédkezzen - közölte Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok.

A rátermettség és a nyelvtudás alapján kiválasztott 18 fővárosi tűzoltó és egy mentőorvos a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság (FTP) Dologház utcai épületétől indul el két járműfecskendővel és két, tartalék felszereléseket, élelmiszert szállító autóval Görögországba - mondta a tűzoltóparancsnok.

A csoportot Cziva Oszkár tűzoltó ezredes, az FTP tűzoltási, mentési és katasztrófa-elhárítási főosztályának vezetője irányítja, a csoportot Demszky Gábor főpolgármester búcsúztatja el.

Bende Péter közölte: a kontingens az európai fővárosok közötti együttműködés keretében indul a péntek óta tomboló görögországi erdőtüzek oltására, amelynek eddig legkevesebb 57 halottja van, és több tűzoltó is életét vesztette a mentési munkálatok közben.

Több európai ország már felajánlotta segítségét Görögországnak az erdőtüzek oltásához: speciális repülőgépeket és helikoptereket küldtek, illetve küldenek a dél-európai országba. A magyar Külügyminisztérium is segítséget ajánlott fel a tüzek megfékezésében és a tragédia elhárításában, a részletekről tart az egyeztetés.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×