eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Orkán erejű szél tombolt Budapesten és a Dunántúlon - képgaléria

Orkán erejű szél és vihar érte el csütörtök éjszaka Budapestet, amely fákat csavart ki és villamos vezetékeket rongált meg. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a károk elhárítása akár egész pénteken eltarthat.

Horvátország felől érkezett az a vihar, amely a legnagyobb károkat Magyarország középső részén és főleg Budapesten okozta. A tűzoltók péntek hajnalig 400 riasztást kaptak - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: a legtöbb kárt a fakidőlések okozták, melyek vasúti pályákat és felsővezetékeket rongáltak meg, a Somogy megyei Nemesdéden pedig a viharos szél letépte egy templom tetejét.

A fővárosban még legkevesebb 60-70 bejelentést kell teljesíteniük a tűzoltónak, a kárelhárítás akár egész nap eltarthat - tette hozzá a szóvivő.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a Margitszigeten fa dőlt egy fiatal nőre, akit a mentők koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet péntek reggel azt közölte, hogy a sérültet nem kellett megoperálni, az intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos, de közvetlen életveszélyben nincsen.

Kora délelőttre ismét mindenhol lehet áram

Az ELMÜ és az ÉMÁSZ szóvivője szerint 50-60 kisebb műszaki problémát okozott a hajnali vihar a villamosenergia-ellátó rendszerben.

Boros Norbert az InfoRádióban úgy vélte: péntek kora délelőttre minden érintett lakásban helyreállhat az áramszolgáltatás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×