eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A PM már postázta ötleteit Sólyomnak

A Pénzügyminisztérium megküldte javaslatait a köztársasági elnöknek azzal kapcsolatban, hogy a kormány milyen új szabályokat, elveket szeretne érvényesíteni a költségvetés tervezésével kapcsolatban - jelentette be a tárca irányítója.

Veres János elmondta: a költségvetés tervezésével, összeállításával, a tervezett költségvetési hivatal felállításával kapcsolatos ötpárti egyeztetések következő fordulója augusztus 30-án lesz.

A miniszter közölte: a kormány szeretné elérni, hogy minél előbb elfogadják azokat az új javaslatokat, törvényi változtatásokat, amelyek megújítják a magyarországi mindenkori éves költségvetés tervezését, összeállítását.

Ennek alapvető célja az, hogy a költségvetés-politika tartósan átlátható legyen, az ország adósságszintje csökkenjen, és a maastrichti kritériumként megszabott, a GDP-hez mérten 60 százalékos szint alá kerüljön tartósan az államadósság - tette hozzá.

Fidesz: hazudtak!

"Gyurcsány Ferenc és a szocialisták hazudtak Magyarországnak, átverték a magyar embereket, amikor eltitkolták a gazdaság valós állapotát, és meghamisították a nemzetgazdasági adatokat. (...)
A kormány hazugságainak árát mind a mai napig az emberekkel fizetteti meg, ár- és adóemelések, valamint megszorító csomagok formájában" - írta közleményében a Fidesz frakcióigazgatója.

A költségvetés átláthatóságát, ellenőrizhetőségét célzó ellenzéki javaslatokat - így például a Költségvetési Tanács felállítására vonatkozó előterjesztést - rendre, érdemi vita nélkül lesöpörték az Országgyűlésben - közölte Répássy Róbert.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×