eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Álpap garázdálkodott a Szent János Kórházban

Pénztárcákat, mobiltelefonokat, ékszereket, orvosi műszereket lopnak a leggyakrabban a kórházakban. A fővárosi önkormányzat egységes biztonsági rendszerrel védené a tolvajoktól a betegeket.

Pénztárca, mobil, ékszer, okmányok, gyógyszerek, orvosi műszerek - ezek együtt, de külön-külön is toplistás eszközök a kórházi lopásokról készült jegyzőkönyvekben - írja a Népszabadság. A fővárosi önkormányzat egységes biztonsági rendszerrel védené a tolvajoktól a betegeket. Reverendát húzott, papnak öltözött egy tolvaj nemrég a Szent János Kórházban, mégis lebukott. Látogatási idő alatt a gyerekosztály orvosi szobájából vitte volna magával az ügyeletes táskáját az álpap, amikor egy doktornőbe ütközött az ajtóban - idézi fel a napilapnak a történteket az intézet főrendésze.

A búza világpiaci árának emelkedése és az aszály miatt Európa-szerte drágultak, s várhatóan tovább drágulnak az élelmiszerek - számol be róla a Magyar Nemzet. Németországban például a vaj ára 40 százalékkal nőtt, Romániában több termék ára közelít az uniós szinthez. Statisztikai felmérések szerint a németek például havi négy euróval - azaz mintegy ezer forinttal - adnak majd ki többet a tejtermékekre. A csehországi és a romániai helyzet részleteiről a napilapban olvashatnak.

Várhatóan 45 ezer munkavállalóval emelkedhet az alkalmazásban állók száma 2008. március végéig. - számol be róla a Világgazdaság. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb munkaerő-gazdálkodási felmérése alapján a legnagyobb létszámnövekedés a gépiparban lehet, itt csaknem tízezren számíthatnak új állásra. Ezenkívül a kereskedelem, a javítás, az építőipar, továbbá a fém alapanyagok, a fémfeldolgozási cikkek, a textília, a bőrtermékek gyártása és a szálláshely-szolgáltatás területén működő cégeknél lesz könnyebb elhelyezkedni. Sőt az élelmiszer, ital, dohány gyártásából profitáló vállalkozások is több munkaerőt foglalkoztatnak majd.

Egy markáns adóreformban, illetve az adminisztratív terhek csökkentésében látják a szakértők a hosszú távú gazdasági növekedés kulcsát. A vállalatvezetők és az elemzők a Napi Gazdaságnak hangsúlyozzák: ennek előfeltétele a hosszú távú stratégia, a kiszámíthatóság és az átláthatóság megléte, amelyek most hiányoznak a magyar gazdaságból. Ha változik a helyzet, újra erőre kaphatnak a beruházások, amelyek a nettó export mellett a gazdaság erejét adják egy egészséges szerkezetben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×