eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Meddig szállítják még illegálisan a szemetet?

Még kedden is szállítottak illegálisan építkezési törmeléket arra a csömöri telephelyre, amely a település vízbázisául szolgáló patak közelében van.

A település polgármestere szerint nem kizárt, hogy a hatóságok ügymenete miatt a következő 30 napban is jogellenesen került veszélyes hulladék a területre a Soroksári fegyvergyár területéről.

Vella Nándor az InfoRádiónak azt mondta: tavasszal egyszer már megakadályozták a szemétlerakást, de később a szállítók a hatósági engedélyben meghatározottól eltérő hulladékot raktak le.

Illés Zoltán fideszes politikus korábban arról beszélt, hogy az ügy kapcsán felmerül a szervezett bűnözés gyanúja is, és tisztázni kell a Nemzeti Nyomozó Iroda szerepét is az ügyben.

A csaknem 70 ezer köbméter bontási törmeléket ugyanis egy olyan telken rakták le, amely korábban Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője testvérének tulajdonában volt.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy rendőrök őrzik a csömöri agyagbányát, hogy ne hordhassanak oda több építési törmeléket.

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerdán ismételt helyszíni ellenőrzést tartott, amelynek során szakemberei megakadályozták, hogy egy érkező teherautó lerakja a hulladékot.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×