eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Honi gárda létrehozását szorgalmazza a Fidesz

Az Országgyulés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja szerint Magyarország nem tudja megvédeni a polgárait. Demeter Ervin szerint a Honvédség keretein belül működő Honi Gárda felállítása megoldást jelenthetne.

Mivel Magyarország nem tudja megvédeni a polgárait, a Fidesz honi gárda létrehozását szorgalmazza a hadseregen belül - mondta el az InfoRádiónak Demeter Ervin.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja szerint honi gárda önkéntesekből álló szervezet lenne, amelynek működését törvények szabályozzák. Emlékeztetett arra, hogy áprilisban Simicskó István beadott erre vonatkozóan egy országgyűlési határozati javaslatot.

Demeter szerint a honi gárda hasonló lenne ahhoz, mint amely több NATO tagországban is már működik, azaz békeidőben polgári katasztrófavédelmi feladatokat látna el, konfliktushelyzetben pedig kiegészíthetné a hadsereg erejét.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×