eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az ellátásért aggódik a MÁV-kórház sztrájkbizottsága

A budai MÁV-kórház sztrájkbizottsága elfogadja a sztrájkkészültség megszűnését, de nem ért egyet a kormánnyal kötött megállapodás néhány pontjával. A pénteken létrejött egyezség értelmében a szolnoki MÁV-kórház - a korábbi terveket módosítva - aktív ágyakat is kap, a budai intézmény 200 krónikus ággyal folytathatja munkáját, a központi MÁV-kórház pedig az Állami Egészségügyi Központ keretében működik majd.

A megállapodás fontos része, hogy mindhárom intézményben biztosítják a vasutasok ellátását.

A budai MÁV-kórház sztrájkbizottsága hangsúlyozta: az egyezségben nincs garancia arra, hogy március végéig megalakul az Állami Egészségügyi Központ, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár viszont már jelezte: április 1-jétől nem köt szerződést a kórházzal aktív ellátásra. A szervezet azért aggódik, hogy március vége után megfelelő lesz-e a pulmonológiai, az onkológiai, a mellkas-sebészeti és az érsebészeti szakellátás.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×