eur:
394.02
usd:
363.99
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Összecsaptak a rendőri vezetők

Az országos rendőrfőkapitány szerint elfogulatlan volt a szeptember 18-án éjszaka a köztévé székházánál végrehajtott rendőri intézkedéssorozatot vizsgáló bizottság. Gergényi Péter korábban levelében elfogultsággal és prekoncepciók felállításával vádolta a testületet.

Bene László a Magyar Televízió kedd esti műsorában reagált a budapesti rendőrfőkapitány írásbeli véleményére, amely szerint a hétfőn nyilvánosságra hozott jelentés nem objektív, mivel Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány, a vizsgálatot végző bizottság vezetője az ő posztjára pályázik.

Gergényi Péter úgy fogalmazott: a rendőrség soha nem tapasztalt háborús helyzetbe került, amire lehetetlen volt felkészülni.

Az országos rendőrfőkapitány korábban azt közölte: parancsnokként felelősség terheli Gergényi Pétert a szakmai hibákért, menesztése azonban nem merült fel.

Bene László azt mondta: a budapesti rendőrfőkapitány nem követett el bűncselekményt vagy szabálysértést, a szakmai hibák pedig nem voltak olyan súlyúak, hogy szóba kerüljön távozása.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában azt mondta: csak Bene László országos rendőrfőkapitány hivatalos jelentésének ismeretében lehet dönteni arról, hogy szükség van-e politikai állásfoglallásra az ügyben.

A hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentum alapján az elmaradt és szakszerűtlen elöljárói intézkedések, valamint a hiányos felszerelés együttesen járultak hozzá a szeptember 18-ai rendőri akció sikertelenségéhez.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×