eur:
394.03
usd:
364.03
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A Wallis-csoporté lehet az MTV székháza

Eredményesen zárult a Magyar Televízió székházának felépítésével és üzemeltetésével megbízott cég eladására kiírt tender. A nyertes a Wallis-csoporthoz tartozik.

Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az elnökség felhatalmazta őt és Rudi Zoltánt, az MTV elnökét, hogy kezdjen tárgyalásokat a nyertes társasággal a székház építésről és üzemeltetésről szóló szerződésről.

A Millenniumi Média Kft. tulajdonosi jogait gyakorló Kincstári Vagyoni Igazgatóság sajtóreferense a távirati irodának azt mondta: a pályázat nyertese a Wallis-csoporthoz tartozik, a részletekről azonban nem nyilatkozott.

A tenderkiírásban szerepelt, hogy a győztes cégnek kötelezettséget kell vállalnia az MTV új székházának felépítésére és üzemeltetésére.

A kormány 2 évvel ezelőtt döntött arról, hogy magántőke bevonásával valósuljon meg a beruházás, amelynek költségét akkor 20 milliárd forintra becsülték.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×