eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Szijjártó: tömegesen mondják fel lakáshiteleiket az emberek

A Fidesz szóvivője szerint megbukott a kormány gazdaságpolitikája, és ez egyre több családot visz csődbe.

A napokban már ötezer családnak kellett feladnia lakáshitelét, és összesen 100 milliárd forint áll problémás lakáshitelekben, de 20 ezer autóhitel-szerződést is felbontottak - közölte Szijjártó Péter.

Szerinte a kormány a gazdaságpolitikájának elégtelensége és alkalmatlansága már a családok mindennapi életében is látszik, annak ellenére, hogy például a gázáremelés vagy tandíj még nem is érzeteti hatását.

Ezért a kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs vezetője.

Gyurcsány Ferencnek a Figyelőben megjelent interjújára utalva azt mondta: a kormányfő beismerte, hogy megbukott a kormány politikája, azonban "cinikus és arcátlan" módon ezért az utóbbi hat évet teszi felelőssé.

A miniszterelnök a Figyelőnek adott csütörtöki interjújában arról beszélt, hogy 2000 óta mindegyik kormány túllépte a célul kitűzött deficitet, így nem önmagában a pénzügyminiszterek alkalmasságával, hanem a politikának és az azt szolgáló intézményrendszernek a magalapozottságával van a baj.

Szijjártó Péter szerint nem igaz ez az érvelés, hiszen 2001-ben a költségvetés hiánya a parlament által elfogadott mértékű volt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy szerdán közzétett, hatvan ország bérnövekedését vizsgáló nemzetközi elemzés szerint Magyarországon jövőre Ukrajnával azonos szintű reálbércsökkenés lesz.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×