eur:
396.08
usd:
359.49
bux:
71949.14
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Pénzért engedte át hallgatóit a debreceni professzor

Egy debreceni professzor pénz ellenében jobb osztályzatot adott hallgatóinak. A vádhatóság szerint így tízmillió forintot gyűjtött össze.

Az ügyészség vádat emelt a professzor és csaknem húsz diákja ellen. A Hajdú-Bihar megyei Főügyészség helyettes vezetője az InfoRádióban azt mondta: a tanár néhány százezer forintot fogadott el a diákoktól az elmúlt években, egy kirívó esetben azonban 1,8 millió forintot is kapott.

Ezért elnéző volt velük a zárthelyi dolgozatok javításakor, az év végi vizsgákon, de még az államvizsgán és a szakdolgozatok értékelésekor is.

Az ügyészség most üzletszerű vesztegetéssel vádolja, diákjait pedig hivatali vesztegetéssel, amiért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

A professzor nem tett beismerő vallomást, a diákok egy része azonban igen - közölte Jónánné Pocsai Edit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×