eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Láncszavazó szocialisták?

Minden egyes választáson csaltak a szocialisták Pest megye 6. választókerületében - írta a Hír TV Célpont című műsorában nyilatkozó szocialista politikusra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Népszabadság

A lapban Kolompár Orbánnal, az MCF Roma Összefogás Párt elnöke azt mondta: lát esélyt arra, hogy bekerüljenek a parlamentbe. Szerinte minden attól függ, hogy a nem cigányok közül hányan támogatják őket; ha elég sokan, akkor elérhetik az öt százalékot.

A pártnak huszonkilenc jelöltje és nyolc területi listája van. Kolompár Orbán elmondta, a párt tavaly ősszel alakult, kevés idejük volt a kampányig. Egyelőre örülnek annak, hogy országos listát tudtak állítani.

Arra a kérdésre, hogy hol az összefogás, hiszen Farkas Flórián, Horváth Aladár, Teleki László, Zsigó Jenő nem szeretnének vele társulni, azt mondta, a roma összefogást nem azok a roma politikusok alkotják, akik az elmúlt tizenöt évben megjelenítették és látszólag képviselték a cigányságot a nyilvánosság előtt. Nekik is felajánlották az együttműködés lehetőségét, de nem éltek vele.

Magyar Nemzet

Minden egyes választáson csaltak a szocialisták Pest megye 6. választókerületében - nyilatkozta a Hír TV Célpont című műsorában Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke.

Bácsics kifejtette: az úgynevezett "láncszavazásra" 2002-t megelőzően is volt példa, de igazán az előző országgyűlési választásokon terjedt el. A láncszavazásos csalás lényege, hogy a láncban az első szavazó bemegy a szavazókörbe, felveszi a lepecsételt szavazólapot, majd a fülkében elrakja, és csak egy üres borítékot dob az urnába. A lepecsételt üres szavazólapot pedig elviszi magával az MSZP által berendezett központba, ahol beikszelik rajta a szocialista pártot, illetve jelöltjét.

A következő lefizetett szavazó ezt a már kitöltött szavazólapot viszi magával a szavazókörbe, ezt teszi be a borítékba, amit az urnába dob, majd a kapott lepecsételt üres szavazólapot megint csak kicsempészi.

A szavazópolgár "addig nem kapta meg a pénzét, amíg az üres cédulát nem hozta vissza" - mondta el Bácsics.

A helyi szocialisták szerint Bácsics hazudik, és megüzenték neki, kizárják a pártból - írta a lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×