eur:
394.82
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Érvénytelenül kitöltött népszavazási szavazólap, amikor a szavazatszámláló bizottság tagjai számlálják a szavazatokat a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb képviselői helyet szerzett a Fidesz-KDNP

Még erősebbé válik a kétharmados többség a levélszavazatok után.

Megkezdte a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok határon túl leadott levélszavazatainak feldolgozását a Nemzeti Választási Iroda. Az eddig megszámolt voksok alapján több mint 93 százalék a Fidesz-KDNP listáját támogatta. Az eddigi 151 279 szavazatot hozzáadják a magyarországi listás eredményekhez, és a friss adatok szerint így a kormánypártok eggyel több, 47 helyett 48 mandátumhoz jutnak listáról, az Egységben Magyarországért pártjainak pedig 38 helyett 37 lesz.

Összesítve így a Fidesz-KDNP-nek 136 képviselője lehet az Országgyűlésben, a plusz mandátummal Pesti Imre ülhet be a parlamentbe, mivel ő következik a listán. Az ellenzéki összefogás ezzel eggyel kevesebb, 55 képviselőt küldhet a Házba,

a helyet listáról a momentumos Bedő Dávid bukta el.

Az országgyűlési választás eredménye továbbra sem végleges, az átjelentkezők és a külföldön élők szavazatait szombaton számolják meg, és van olyan körzet, ahol még fordulhat az állás.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×