eur:
394.83
usd:
367.74
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyre helyezi a fókuszt

Bár nem mondta ki konkrétan, erős utalást tett rá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy nem ül be az Országgyűlésbe.

„Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni” – nyilatkozta a Telex megkeresésére Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A lap azon kérdésére, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta: „A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról.” Ez alapján arra lehet következtetni, hogy nem vállal országgyűlési munkát.

Márki-Zay Péter listavezetőként egyébként bejutott az új parlamentbe, ám az országgyűlési képviselőség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal. Ugyanakkor nemcsak országosan szenvedett vereséget (a Fidesz a jelenlegi állás szerint 53–35-re megverte listán az ellenzéket), hanem a választókerületében, a Csongrád megyei 4-esben is kikapott a fideszes Lázár Jánostól: a volt miniszter 52–39 százalékra nyert.

Hódmezővásárhely polgármestere a helyi és az országos vereségét egyelőre nem kívánta hosszabban kommentálni, most úgy látja: nem működött az összefogás modellje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×