eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Steinmetz Ádám, a Jobbik (b) és Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. május 28-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Steinmetz Ádám Márki-Zay Péter kijelentéséről: mindenki feleljen a saját szavaiért

A jobbikos jelölt nem akarta részletesen kommentállni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének szavait.

Erős hullámokat vetett Márki-Zay Péter Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével közösen tartott fonyódi utcai fóruma, ahol Orbán Viktor politikai pályafutásának fordulatait is felemlegetve az ellenzéki miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: „Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

Az ellenzéki jelöltet, aki mellett kampányolt a Balaton-parti településen Márki-Zay Péter, a Magyar Nemzet megkérdezte, hogy mit szól az elhangzottakhoz.

"Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért. Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját" – válaszolta a korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó, akit a Jobbik jelölt a Somogy megyei 3. választókerületben.

"Nagyon sok mindenről beszélt, arról is, hogy széles körben jelenít meg képviseletet az ellenzék, különböző politikai és világnézetű, származású embereket. Azt hiszem, megjelölte a cigány és nem cigány származású magyar honfitársainkat" – mondta Steinmetz Ádám, és felhívta a figyelmet Márki-Zay Péter reakciójára, aki egy Facebook-bejegyzésben azt írta, „a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×