eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Ötletszegény, de hasznos karácsonyi ajándék a vásárlási utalvány

A gazdasági válság ellenére jól indult a karácsonyi vásár Németországban. A hét elején közzétett fogyasztói felmérés szerint idén a németek átlagosan öt euróval többet szánnak ajándékvásárlásra, mint tavaly.

Míg tavaly a legkorszerűbb tévékészülékek és hifitornyok álltak a karácsonyi ajándékok élvonalában, ebben az évben a technológia némileg a háttérbe szorult, mert a megkérdezettek alig egy harmada részesíti előnyben a ruházati cikkekkel, játékokkal és könyvekkel szemben.

Némi meglepetést keltett, hogy a szokatlanul enyhe időjárás ellenére is komoly az érdeklődés a téli sportáruk iránt. Az igazi ajándékslágernek viszont a különböző áruházaknál beváltható utalvány ígérkezik.

Noha az ajándékutalványt egyesek ötletszegénynek tartják, a legtöbben mégis gyakorlati szempontból mondanak véleményt felette, hiszen azon mindenki azt vásárol, amit szeretne, méghozzá az ünnepek után, amikor minden olcsóbb.

A felmérésből kiderült az is, hogy ajándékvásárlásra idén átlagosan 226 eurót szánnak, ami öttel több, mint a tavalyi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×