eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
A Perseidák meteorraj a Tejút közelében a spanyolországi Proanóból fotózva 2018. augusztus 12-én. A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Pedro Puente Hoyos

Ezt mindenkinek látni kell

Jön a szokásos csillaghullás.

Hétfőre és keddre virradó éjjel érdemes lesz az eget kémlelni, ugyanis ezen a két éjszakán láthatjuk a legtöbb meteort a Perseidák meteorrajból az éjszakai égbolton. De vajon az időjárás is lehetővé teszi a csillaghullás megfigyelését? Nos, a helyzet nem kiváló, de nem is tragikus - írja Facebook-bejegyzésében a Hungaromet Zrt.

Hétfőre virradó éjszaka némi magassszintű felhőzet lehet az égen, főként a Dunántúl fölött, de az éjszaka második felében az ország döntő részén már kedvezőek lehetnek a felhőzeti viszonyok a megfigyeléshez.

Hétfőn éjszaka és kedd hajnalban az ország nagyobb részén derült lehet az ég, de ezen az éjjelen az északi tájakon lehet akár közepes mennyiségű felhőzet is felettünk.

Címlapról ajánljuk
Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Eddig sem lehetett korlátozás nélkül használni a mobiltelefonokat az osztálytermekben, de egységes szabályozás híján erről sokszor a tanárnak vagy az igazgatónak kellett döntenie. Az MCC Tanuláskutató Intézetének oktatáskutatója az InfoRádióban elmondta: a kormány rendelettervezete – amely szeptembertől léphet érvénybe – mindenhol tiszta vizet önthet a pohárba.

Ezúttal a férfi kajak egyesben állt két magyar a dobogón – szombati eredményeink

A pénteki négyhez szombaton három érmet tettek a magyar kajakosok, ezzel a legeredményesebb nemzet lett a miénk az érmek száma alapján a sportág versenyeiben. Muszukajev Iszmail a bronzéremért birkózhat, ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Mi lesz az 50 forintos visszaváltós palackokkal a Szigeten?

Mi lesz az 50 forintos visszaváltós palackokkal a Szigeten?

A PET-palackok és az alumínimum dobozok július 1-től induló visszaváltása a Sziget vendéglátóegységeit, és az ott fogyasztó vendégeket is érinti, mégsem láttunk egy darab visszaváltó automatát sem a fesztivál helyszínén. A már jól ismert, nagy szelektív gyűjtők természetesen ott voltak, de vajon hogyan kaphatja vissza valaki a fesztivál területén az 50 forintos betétdíjat automata nélkül? Illetve egyáltalán van-e mit visszakapni? Utánajártunk, hogy hogyan érintette a napi 70-80 ezer embert vendégül látó Sziget Fesztivált az új palackvisszaváltás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×