eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Nyitókép: Pixabay

A Google beveti a csodafegyverét, vége a trükközésnek

Úgy tűnik, egy módszerrel sikerrel kijátszható minden reklámblokkoló a YouTube-on, és már teszteli is azt a Google.

A Google lassan egy éve dolgozik azon, hogy leszámoljon a reklámblokkolókkal a YouTube-on, kvázi lehetetlenné téve az ilyen kiegészítők használatát.

A tökéletes receptet sokáig nem találták meg: volt már például olyan megközelítés, melyben csak meghatározott számú videót lehetett megtekinteni, majd a platform egyszerűen letiltotta a felhasználót, míg nem kapcsolta ki a bővítményt, vagy fizetett elő a prémium csomagra. Az igyekezet érthető: a cég a reklámblokkolók miatt elesik a hirdetési bevételektől, de ez érvényes a tartalomgyártókra is.

A legújabb módszer nem a tiltásról szól, hanem arról, hogy bármi áron lenyomja a felhasználók torkán a reklámokat

– írja a hvg.hu.

Eddig ugyanis a reklámok – konyhanyelven – különálló részei voltak a videónak. Ezt a blokkolók észlelték, és egyszerűen kiszűrték. Bár a Google is folyamatosan igyekezett változtatni a működésén, hogy megnehezítse a blokkolók dolgát, de ez egy örök macska-egér játéknak bizonyult.

Az új megközelítés gyökeresen más, mint az eddigiek: a videó szerves részévé teszi a reklámot, gyakorlatilag lehetetlenné téve a reklámblokkolók számára, hogy ki tudják szűrni.

Mint arra az Android Police felfigyelt, a Redditen egyre több, bevallottan reklámblokkolót alkalmazó felhasználó panaszkodik arra, hogy

egy rejtélyes, átugorhatatlan fekete képernyőt látnak a YouTube-videók helyén.

Ez néhány másodpercig „ketyeg” üresen, és arra enged következtetni, hogy a YouTube valóban kísérletezik az új megközelítésével. Végül a jelek szerint elindul a videó.

Eddig a reklámblokkolók nyomtalanul kiszűrték a hirdetéseket szőröstül-bőröstül, de most már nem tudnak mit kezdeni az új, videóba ágyazott formátummal.

Jelenleg azt nehéz megmondani, mennyire elterjedt a jelenség, de a Redditen többen is panaszkodnak rá, még ha meg is jegyzik, hogy ezt a pár másodperc „sötétséget” is szívesebben nézik, mint a reklámokat.

A Google szándéka azonban egyértelmű, és az elmúlt időszak tempója alapján elég valószínű, hogy már a csőben lehet a tökéletes, működő megoldás a reklámblokkolók kiszorítására.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×