eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Izmir, Turkey - June 11, 2012: Close up to Google  website through a magnifying glass on the laptop. Google is the most popular search engine in the world.
Nyitókép: brightstars/Getty Images

Érdekes döntést hozott a Google: jön a nagy hátraarc a keresőben

Hamarosan mindenkinél visszatér a többoldalas keresés a Google-ban, miután a cég kivezeti a folytonos, végtelen görgetési opciót.

A Google 2021 végén a mobilos felhasználóknál aktivált egy olyan funkciót, amely felszámolta a klasszikus oldalszámozást, és folyamatos görgetést tett lehetővé, ezt a funkciót aztán 2022 végén az asztali, webes változatban is bevezette a cég. A Google akkoriban állította, ez meggyorsította a keresést, ám úgy tűnik, végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Search Engine Land ugyanis a Google közlése nyomán arról ír, kivezetik, és visszatérnek a klasszikus oldalszámozós keresőoldalakhoz – írja a hvg.hu.

A döntést a Google azzal magyarázza, hogy ez a lapozós megoldás a gyorsabb, mert így nem kell a felhasználónak olyan találatokat is betölteniük, amelyeket ők nem kértek. Ráadásul az általános elégedettséget sem növelte a folyamatos görgetés.

A felhasználóknál fokozatosan vezetik ki a funkciót: az asztali változatban elviekben már megszűnt – a gyakorlatban még nem –, míg mobilon a következő hónapokban fog eltűnni.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×