eur:
395.09
usd:
368.06
bux:
71580.07
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

A TikTok borsot törhet a YouTube orra alá

A platform elkezdte tesztelni az akár 60 perces videók feltöltésének engedélyezését.

A TikTok a kezdetekben a rövidvideós formátumáról lett ismert, eleinte ugyanis legfeljebb 15 másodperces tartalmakat lehetett megosztani a platformon. Ezt a hirtelen népszerűvé vált vertikális (álló) videós formátumot aztán a konkurensek is igyekeztek lemásolni, így született meg a Facebook/Instagram Reels és a YouTube Shorts is, felemás sikerrel.

Mindeközben azonban a TikToknál sem ültek a babérjaikon, és fokozatosan engedtek az időlimiten, ami jelenleg 3 perc, noha teszteltek már például 10 perceset is korábban.

Innen azonban most egy nagy ugrás következhet a 60 perccel, melynek tesztelését a TikTok is megerősítette a TechCrunch portálnak – számolt be a hvg.hu. Egyelőre csak néhány piacon, kevés felhasználóval tesztelik az újítást, ami túlmutat egy egyszerű változtatáson.

Ezzel ugyanis nyíltan a YouTube terepére tenné be a lábát a platform: hosszabb, kifejtősebb videókat lehetne posztolni. Lehet, hogy ennek hatására néhány youtube-os tartalomgyártót is sikerülne átcsábítani a TikTok felületére.

Egyelőre azonban csak egy tesztről van szó, így jelen állás szerint nem tudni, élesedik-e valaha minden felhasználónál az egyórás limit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×