eur:
392.91
usd:
363.35
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Árat emel az Intel, jelentősen drágulnak a számítógépek

A cég az inflációs nyomásra hivatkozva úgy döntött, 10-20 százalékkal megemeli a processzorai árát.

Aki mostanában szeretne az Intel processzorával szerelt számítógépet vásárolni, az jobban teszi, ha siet. Ha az infláció nem lenne elegendő, a cég bejelentette: hamarosan árat fog emelni – írja a hvg.hu a Nikkei beszámolója alapján.

A gyártó még az idén 10-20 százalékkal növeli majd a processzorok és más chipek árát. Ez azt jelenti, hogy a laptopokól a szerverekig minden többe fog kerülni, éppen akkor, amikor csökken a kereslet és az eladások száma is. Az Intel az inflációs változással indokolja az áremelést.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-21-es évben drámaian nőttek a PC-eladások, köszönhetően annak, hogy egyre többen kezdtek dolgoztak otthonról. Csakhogy ez a lufi azóta kipukkadt, az Intel ügyfelei pedig – például az Acer és az ASUS – a kereslet csökkenésére figyelmeztettek.

Eközben a rivális gyártó, a tajvani TSMC azt mondta, egy számjegyű százalékkal, de emelni fogja az árait. Mivel ez a cég gyártja az AMD processzorait, a vásárlók a jövőben kevésbé találnak majd nagy árkülönbséget az Intel és az AMD processzorainak ára között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×