eur:
394.3
usd:
364
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay.com

Anthony Fauci: a kézfogást örökre elfelejthetjük

Nemcsak a koronavírus, hanem a hagyományos influenza terjedését is meg lehet előzni ezzel a lépéssel – állítja egy amerikai szakértő.

Nem hiszem, hogy újra szokásba jön a kézfogás – jelentette ki Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja. A The Wall Street Journal podcastjában arról beszélt, miként térhet vissza az élet a normális kerékvágásba, úgy fogalmazott, ez csak fokozatosan képzelhető el.

"Mi az, amit továbbra is meg kell tennünk, és a hétköznapjaink része lesz?

Az egyik az alapos kézmosás, a másik, hogy soha többé nem foghatunk kezet"

– mondta az infektológiai szakértő. Szerinte a kézfogás hagyományának elengedésével nemcsak a koronavírus-járvány kiújulását lehet majd megelőzni, hanem például jelentősen csökkenteni lehet a hagyományos influenza terjedését is.

Fauci beszélt a korlátozások feloldásának várható idejéről is, szerinte ez nem olyan lesz, mint amikor felkapcsoljuk a villanyt, hanem lépésről lépésre lehet lazítani a szabályokon, és fokozatosan tér majd vissza a normális élet. A szakember szerint az Egyesült Államokban leghamarabb április végén lehet elkezdeni a korlátozások lazítását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×