eur:
394.32
usd:
357.71
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir a női kézisek olimpiai szerepléséről: büszke vagyok, mert végig egymásért küzdöttünk

A magyar női kézilabda-válogatott remek közösséget alkotva kihozta magából a maximumot a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban a szövetségi kapitány. Golovin Vlagyimir hozzátette: a játékosok büszkék lehetnek a hatodik helyre, amit a mezőny legfiatalabb csapataként értek el.

A magyar női kézilabda-válogatott számára a tokiói ötkarikás játékok után a párizsi olimpián is a legjobb nyolc jelentette a végállomást, igaz, a svédek elleni idei, lille-i negyeddöntő rendes játékidejében néhány másodpercre volt az óriási bravúr elérésétől. A hosszabbításban már a skandináv csapat akarata érvényesült, de így sincs miért szégyenkeznie Golovin Vlagyimir együttesének, amely két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta a tornát. Az FTC jobbátlövője, Klujber Katrin 38 góllal a harmadik helyen végzett a góllövőlistán, és bekerült az álomcsapatba is.

Golovin Vlagyimir az InfoRádióban elmondta: pozitív érzésekkel és elégedetten tekint vissza az ötkarikás szereplésükre. Úgy érzi, nagyon jól sikerült a felkészülés, és az olimpiai tornán is megmutatták a játékosai, hogy tudnak küzdeni egymásért, több jó mérkőzést is játszottak. Mint fogalmazott, a svédek elleni negyeddöntő véghajrája sajnos rosszul alakult, az összkép azonban kétséget kizáróan pozitív.

A szövetségi kapitány szerint reális esélyük volt a svédek búcsúztatására, de a hosszabbításban már kiütközött az, hogy nem voltak frissek a magyar játékosok, fáradtan pedig több rossz döntést is hoztak. Ettől függetlenül

nagyon büszke a játékosaira, és külön kiemelte az óriási küzdőszellemüket.

A párizsi olimpia női kézilabdatornájának legfiatalabb átlagéletkorú csapata a magyar válogatott volt, amely végül a hatodik helyen végzett, egy pozíciót javítva a tokiói szerepléséhez képest. Golovin Vlagyimir úgy véli, biztató jövő előtt áll a csapat, de hangsúlyozta, hogy ezúttal is nagy segítséget jelentett a rutinosabb játékosok jelenléte. Mint mondta, nagyon jó csapatot sikerült összekovácsolnia a szakmai stábnak, és szerinte erre a keretre kell épülnie a jövő válogatottjának is.

Kiemelte, hogy a játékosok nagyon szeretik egymást, ami sok helyzetben visszaköszönt a pályán is. Mind a hat mérkőzésen azt látta, hogy

„szinte minden pillanatban” küzdöttek egymásért még akkor is, amikor kevésbé ment jól a játék.

Úgy gondolja, ilyen fiatal csapattal jó eredményt értek el az olimpián.

Golovin Vlagyimir nem emelt ki egy mérkőzést sem a hat találkozóból, szerinte mindig az összképet kell nézni, és megjegyezte, hogy nagyon büszke arra, hogy ezt a csapatot irányíthatja. Ugyanakkor hozzátette: vállalhatóan kezdték a tornát, nagyon jól helytálltak a házigazda, későbbi ezüstérmes franciák ellen, ami egyben megalapozta a jó hangulatot is.

Úgy érzi, a háromgólos vereség ellenére méltó ellenfelei voltak a franciáknak, és nagy önbizalmat adott az a teljesítmény a további mérkőzésekre. Hozzátette: a nyitómeccs után még elszántabbá váltak a magyar játékosok, és elhitték, hogy bármelyik csapattal fel tudják venni a versenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Az extrém meleg és a becsapdázódott forró, szubtrópusi eredetű levegő okozza a görögországi erdőtüzeket – mondta az InfoRádióban Kókai Ádám, a HungaroMet meteorológusa. Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes pedig arról beszélt, hogy milyen sok körülmény gyorsíthatja a tűz terjedését. Athén környékén végre sikerről számoltak be a katasztrófavédők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×