eur:
397.86
usd:
364.05
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzés előtt a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir: csalódottak vagyunk, de büszkék is

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül nagyszerűen küzdött és csak egy-egy momentumon múlt, hogy nem jutott a négy közé Svédországgal szemben a párizsi olimpián.

"Nehéz megmondani, mi döntött, hatvan percen keresztül óriásit mentünk, átvettük a vezetést. Ott lehet, hogy egy kapura lövés, egy védés, egy sánc döntött, sok minden lehetett volna másképpen az utolsó tíz másodpercben" - nyilatkozott a szakember a Lille-ben rendezett negyeddöntőt követően.

"Egyértelműen csalódottak, de büszkék is vagyunk, azért, mert ide jutottunk és hat mérkőzésen keresztül megmutattuk, milyen erős csapat vagyunk. Ilyen helyzetben még nem is voltunk válogatottként, hogy kieséses szakaszban játszhattunk" - fogalmazott.

Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint tudták, hogy mi következik az utolsó svéd támadásnál, mégsem sikerült megoldani.

"Nagyon szerettünk volna csodát tenni. Nagyon sajnálom azt az utolsó átlövésgólt a rendes játékidőben, mert tudtuk, hogy mi következik, csak le kellett volna ütni, már bocsánat... Ez egy olyan jó csapat és annyira megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a négy között és annyira csalódott vagyok..." - mondta könnyeivel küszködve.

Hozzátette, a svédek utolsó támadásánál számítottak rá, hogy "hét a hatozni fognak, hogy jön a Koppang és át akar lőni".

"Csak hát ott volt plusz két ember, így nem volt olyan egyszerű ezt levédekezni, és úgy voltunk vele, inkább lőjön át a távoli zónából, minthogy beadja a beállónak" - fogalmazott. A hosszabbításról elmondta: az utolsó bekapott gólt megfogta a csapatot, az első félidőben nem is lőtt gólt az együttes, amely utána kezdett éledezni.

"Mondtam a lányoknak, hogy sok az az öt perc, ne adjuk fel, de utána már csak futottunk az eredmény után" - hangsúlyozta.

"Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy bravúrt hajtsunk végre, de egy olimpiai nyolcba jutás sem olyan csúnya eredmény, úgy gondolom" - jelentette ki Simon Petra. Úgy vélte, a hosszabbításban a svédek lelkileg előnybe kerültek, mert "mindig annak a csapatnak könnyebb, amelyik felzárkózik a végén".

Tomas Axner, a svédek szövetségi kapitánya dicsérte a magyar válogatottat, amellyel szemben szerinte mentálisan jobban bírták a hosszabbítást, kevésbé fáradtak el és végül ez döntött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után ma reggel megérkezett a visszapattanás, a japán tőzsde közel 10 százalékot ralizott, és Európában is eleinte úgy tűnt, hogy fellélegzés jöhet, azonban nem sokkal a kereskedés félideje előtt elkezdett lefordulni a piac, majd az újabb fordulatot az USA felpattanása okozta, ami az európai tőzsdéket is felfelé kezdte húzni délután.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×