eur:
398.28
usd:
364.67
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Papp Nikoletta (b) és Debreczeni-Klivinyi Kinga (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzés végén a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án. A svéd válogatott 36-32-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Juhász István: nehéz most, mert öt másodpercen múlott a dicsőség

Az alapcélkitűzést a csapat teljesítette, de a körülményeket figyelembe véve, maradt bennünk hiányérzet – értékelte a női kézilabda-válogatott olimpiai teljesítményét Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója.

A magyar női kézilabda-válogatott hosszabbítás után elveszítette a Svédország elleni negyeddöntőt a párizsi olimpián. A drámai csatában a rendes játékidő lejárta előtt öt másodperccel tudott egyenlíteni az északi csapat, amely utána négy góllal megnyerte a ráadást.

"Nagyon nehéz most, szerintem napok kellenek, míg a játékosokban, szakvezetőkben ezek a dolgok helyreállnak. De ilyen a sport, óriási küzdelem volt, tudtuk, hogy a legjobb nyolc között az egyenes kieséses szakaszban mindig új torna kezdődik. Nekünk most ennyi jutott, derekasan küzdöttek a lányok, öt másodpercen múlott a dicsőség, a legjobb négy közé jutás, és akkor éremért játszottunk volna" – értékelt Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, de hozzátette, tovább kell dolgozni, és erőt meríteni a pozitívumokból, a negatívumokból pedig levonni a konzekvenciát.

A szakember úgy látta, a rendes játékidőben partnerei voltak a magyarok a svéd válogatottnak, a hosszabbításban viszont "elfogytak", nagyon elfáradt a csapat, a kezdősor sokat volt pályán, és a hosszabbításra nem volt már kellően friss.

Egy másik tényező a svéd kapus, Bundsen teljesítménye volt, aki 22 lövést védett, míg a szintén remeklő Böde-Bíró Blanka 12-t. Juhász István szerint ilyen különbség mellett már a rendes játékidőben el kellett volna dőlnie a mérkőzésnek, és azt mutatja a magyar válogatott erejét, hogy mégsem tudták a svédek a kapusok között teljesítménykülönbségből adódó előnyt kihasználni.

A magyar válogatott így a hatodik helyen végzett – kézilabdában nem játszanak az 5-8. helyért, hanem a csoportban elért eredmények alapján készül rangsor –, amely ezzel teljesítette az eredeti célkitűzést. "Egy sportoló egy világeseményre úgy megy, hogy meg szeretné nyerni. Láttuk, hogy a négy közé jutás minimális különbségen múlott. Az alapcélkitűzést a csapat teljesítette, de a körülményeket figyelembe véve, maradt bennünk hiányérzet. Azért savanyú a szőlő egy picikét, mert ez az öt másodperces faktor benne volt" – mondta Juhász István.

A csoportjában az ötödik helyen végző, így a negyeddöntőről lemaradó férfi válogatott teljesítményét a szakmai igazgató úgy látta, hogy a két kulcsmérkőzésből az egyiket, Egyiptom ellen elveszítette, és onnantól kezdve kellett volna egy extra győzelem, és ez nem jött össze. Norvégia ellen pár másodpercre voltak a győzelemhez, a franciák ellen pedig az utolsó, sorsdöntő mérkőzésen az utolsó negyedórára maradt a döntés, és akkor az olimpiai és világbajnok védekezésben és támadásban is felülmúlta a mieinket.

A jövőről elmondta, most új olimpiai ciklus kezdődik, és a női válogatott az olimpia legfiatalabb csapata volt. "Ebben a válogatottban van potenciál, látva a junior korosztályt, amelyik most világbajnoki ezüstérmes volt, építeni kell tovább ezt a csapatot, és nagyon remélem, hogy négy év múlva már jóval nagyobb tapasztalattal és tudással felvértezve meg tudják valósítani az álmaikat" – mondta, míg a férfiaknál is van egy fiatal mag, amelyre lehet építeni a következő négy évben, hogy Los Angelesben is ismét mindkét válogatott játszhasson az olimpiai tornán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×