eur:
398.04
usd:
364.11
bux:
71684.85
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Losonczi Dávid (kék) és az azeri Rafiq Huseynov a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Drámai csatában elődöntőbe jutott Losonczi Dávid

Losonczi Dávid magabiztos győzelemmel lett negyeddöntős a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában. Utána, óriási csatában megverte a szerb Alekszandr Komarovot is. Elődöntős.

Az ESMTK világbajnoki címvédője az azeri Rafig Huseynovval birkózott a nyolc közé kerülésért. Losonczi sima, 5-2-es győzelmet aratott. Az első menetben 3-0-s előnyt szerzett, majd egy vélt szabálytalansága miatt az ellenfél két pontot kapott.

Ám 3-2 után állásból akciót csinált, egy mögékerüléssel 5-2-re vezetett, snyert.

Az elődöntőért a szerbek idei Európa-bajnokával, Alekszandr Komarovval mérkőzött. Passzivitási ponttal vezetett, de a földharcot elkapkodta. Utána a szerb kapott egy pontot, azzal már vezetett, utolsó ponttal. majd 2-1-re előnybe került, mert kitolta a magyar világbajnokot a szőnyegről.

Losonczi Dávid ki tudott egyenlíteni, de hol volt még a vége!

Húsz másodperccel a vége előtt az iráni mérkőzésvezető pontot adott a szerbnek, azt látva, hogy Losonczi Dávid kilépett. Módos Péter szövetségi kapitány óriásit kockáztatott, amikor challenge-et kért: ha nem neki adnak igazat, a szerb kétpontos előnyre tesz szert, húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt.

Ám a videó Módos Péternek, a magyaroknak adott igazat, maradt a 2-2, Losonczi előnyével, hiszen ő kapta az utolsó pontot. Az újrakezdés után leperegtek a másodpercek. Nagyon nehéz meccs volt, de megvan, Losonczi Dávid bejutott az esti elődöntőbe, ellenfele a bolgár Szemjon Novikov lesz.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Tim Walz sikeres kormányzó, élettörténete pedig tökéletesen beleillik a Demokrata Párt gyakran használt narratíváiba – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: egyre inkább úgy tűnik, a demokraták nyitni akarnak a szakszervezetek és a progresszív oldal szavazói felé, nagy kérdés, mit szól ehhez a jelenlegi szavazóbázis.

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×