Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A párizsi olimpia szerdai hírei percről percre

Infostart
2024. augusztus 7. 07:52
A maratoni gyaloglással kezdődött, és a férfi vízilabda-válogatott negyeddöntőjével zárul a magyarok szerdai versenynapja a párizsi olimpián. Egy-egy birkózónknak és taekwondósunknak, továbbá négy-négy atlétánknak és kajakosunknak, illetve két kenusunknak szoríthatunk.
2024.08.07. 12:19

Kizárták Wöller Ákos döntőbe jutott indiai birkózóját

Kedden nagyszerű birkózással bejutott a döntőbe, szerdán reggel azonban nem tudott bemérni, így kizárták a nők 50 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Vinesh Vinesh-t a párizsi olimpiáról.

2024.08.07. 11:42

Hosszabbításban jutott elődöntőbe a spanyol férfi kézilabda-válogatott

Spanyolország hosszabbítás után 29-28-ra legyőzte Egyiptomot a párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának szerdai, első elődöntőjében. A tokiói olimpián, valamint a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes spanyolok a rendes játékidőben csak egyszer, 5-4-nél vezettek. A 48. perc elején még négygólos hátrányban voltak, a hajrában azonban egyenlítettek, a hosszabbításban pedig óriási csatában egy találattal nyertek. A Veszprémben játszó Agustín Casado négy góllal járult hozzá a sikerhez. A három évvel ezelőtt olimpiai negyedik észak-afrikaiaknál - akik a csoportkör elején legyőzték a magyarokat - a Veszprém balátlövője, Jehia el-Dera nyolc alkalommal talált be.

2024.08.07. 10:51

A vigaszfutamokba kerültek a magyar gátfutónők

Kerekes Gréta a 3. előfutamban 13.50-nel a hetedik, Kozák Luca a negyedikben 13.11-gyel hatodik lett, mindketten futhatnak majd újra, a vigaszfutamban a női 100 méteres gátfutásban.

„Az elmúlt időszakban ilyen harcos 100 méteres gátfutásokat vívok. A kézfejem beleakadt a gátba valahol rögtön az elején, úgy értem be a célvonalba, hogy ömlött a vér belőle, és éreztem, hogy nagyon lüktet. Ráadásul nem is nagyon tudom mozgatni a középső ujjamat. De ez nem kifogás, az egész futás alatt kicsit az volt bennem, hogy éljem túl, ezt meg kell csinálni, hogy holnap rajhoz állhassak a vigaszágon. Közben mellettem szegény ausztrál lány nagyon nagyot esett, beesett elém a gátja is, onnantól kezdve csak az volt bennem, hogy én ne essek el, mert másfél hete ez történt velem is. De holnap mindent bele, újult erővel és kockázatokkal" - nyilatkozta Kerekes Gréta az MTI-nek.

Kozák Luca ezt mondta: „Úgy jöttem ide, hogy nem fogok holnap futni, és az volt a fejemben, hogy benne kell lenni az első háromban, az időket nézve szerintem nem lett volna elképzelhetetlen. Nyilván nem volt könnyű szezonom, volt egy kisebb sérülésem, és nem is versenyeztem az Eb óta. Tapogatózva jöttünk ide, de úgy gondolom, én ennél azért jobbat tudok. Ez a vigaszágas rendszer nem jó megoldás, de most azért örülök, hogy van egy második esélyem, és be tudom bizonyítani, hogy nem ez van csak bennem. Most vissza kell menni a faluba, ki kell üríteni a fejemet, és holnap úgy idejönni, hogy meg tudom csinálni, ott a helyem a legjobb 24-ben.”

Kerekes Gréta, az ausztrál Jenneke Michelle és a francia Samba-Mayela Cyrena (b-j) a női 100 méteres gátfutás selejtezőjében. MTI/Czeglédi Zsolt
2024.08.07. 10:42

Huszonegyedik lett a gyalogló maratoni váltó

Az olimpiatörténet egyik új számában, a gyalogló vegyes csapatok maratoni számában a 21. helyen végzett a Venyercsán Bence, Récsei Rita kettős. A versenyt a spanyol Álvaro Martin és Maria Pérez nyerte meg.

2024.08.07. 09:38

Az egyes számokban szállnak vízre a kajakosok, kenusok

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.

2024.08.07. 08:44

Magyari Alda: ki kell sírnunk magunkat

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai rendkívül csalódottak voltak az amerikaiak elleni 5–4-es vereség után, és többen úgy érzik, nem volt következetes a játékvezetői felfogás.

2024.08.07. 07:41

A szövetségi kapitány elárulta, mi lehet a nyerő stratégia az erős sodrású, koszos Szajnában

Megjósolhatatlan, hogy a Szajna nagyon erős sodrása miatt milyen eredményt hoz a párizsi olimpia nyíltvízi úszóversenye – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Gellért Gábor hozzátette: a magyar indulók az elmúlt hetekben ötször edzettek a Dunában, emellett a triatlonosok versenye adhat némi támpontot a mezőnynek.

2024.08.07. 06:00

Salim Omar meglepheti a világot – a magyarok szerdai programja az olimpián

Losonci Dávid és Salim Omar jó szereplésében bízhatunk a szerdai napon, a párizsi olimpián. A férfi vízilabda-válogatott az elődöntőért játszik. Kajak-kenuban megkezdődnek az egyes hajók versenyei.