eur:
398.04
usd:
364.11
bux:
71684.85
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Vadnai Jonatán a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vitorlásversenyeinek ILCA 7 hajóosztályának egyik futamában a marseilles-i jachtkikötőben 2024. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A gyenge szél miatt menet közben lefújták Vadnai Jonatán éremfutamát

Nekivágott az éremversenynek az ILCA 7 hajóosztály mezőnye Vadnai Jonatánnal, de a futamot a gyengülő szél miatt menet közben lefújták.

Vadnai Jonatán az ILCA 7 hajóosztály éremversenyében szállt vízre Marseille-ben. A futamot keddről halasztották szerdára, de a pótnapon is vissza kellett fordítani az első rajtot. A másodikat viszont kiválóan kapta el az Eb-ezüstérmes magyar, aki a nyolc selejtező futam után – az utolsó kettőt nem tudták megrendezni – a hatodik helyen áll és van esélye a bronzérem megszerzésére. Teljesítményének értékét növeli, hogy a legjobb tízben egyedüli hajós, aki tenger nélküli országból érkezett. Az éremversenyben a legjobb tíz indulhatott és a helyezéseket kétszeres szorzóval számolták.

A brit Michael Beckett állt később az élre, de tapadt rá Vadnai Jonatán. Az első bójánál ismét a magyar vitorlázó fordulhatott egy szoros kanyarral, mögötte volt az összetettbeli három nagy riválisa, Beckett, a perui Stefano Peschiera és a norvég Hermann Tomasgaard. (Az olimpiai aranyéremért külön versenyt vívott az ausztrál Matt Wearn és a ciprusi Pavlosz Kontidesz.)

A második bójához közelítve az ír Finn Lynch és Vadnai Jonatán együtt közelített, amikor

a magyar versenyző vitorlása felborult, így visszaesett a negyedik helyre.

A hiba miatt sorban mentek el mellette a riválisok, a hatodik-hetedik helyen vitorlázott a következő forduló felé, de kapaszkodott az élmezőnyhöz a gyenge szélben. Ekkor az olasz Lorenzo Brando Chivarini vezette a mezőnyt a brit és az ír versenyző előtt.

A harmadik bóját az olasz érte el elsőként, de abban a pillanatban a gyenge szél miatt lefújták az éremfutamot. A zsűrinek azt kellett eldöntenie, hogy az alapverseny alapján hirdet-e végeredményt, vagy pedig újraindítja az éremfutamot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×