eur:
398.05
usd:
364.45
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
MARSEILLE, FRANCE - AUGUST 07: Jonatan Vadnai of Team Hungary compete in the Mens Dinghy ILCA medal race on day twelve of the Olympic Games Paris 2024 at Marseille Marina on August 07, 2024 in Marseille, France. (Photo by Phil Walter/Getty Images)
Nyitókép: Phil Walter/Getty Images

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.

Vadnai Jonatán az ILCA 7 hajóosztály éremversenyében szállt vízre Marseille-ben. A futamot keddről halasztották szerdára, majd az első futamot menet közben leállították a gyenge szél miatt. A magyar versenyző a hetedik helyen vitorlázott, de így kapott egy újabb esélyt.

Az Eb-ezüstérmes magyar, aki a nyolc selejtező futam után – az utolsó kettőt nem tudták megrendezni – a hatodik helyen állt és volt esélye a bronzérem megszerzésére. Teljesítményének értékét növeli, hogy a legjobb tízben egyedüli hajós, aki tenger nélküli országból érkezett. Az éremversenyben a legjobb tíz indulhatott és a helyezéseket kétszeres szorzóval számolták.

Vadnai Jonatán az újraindított éremfutam rajtját is jól kapta el, és

az első bójához elsőként ért oda, megelőzve az aranyéremre hajtó ciprusi Pavlosz Kontidesz előtt.

A második fordulóhoz közeledve elszakadt a mezőnytől, csak a norvég Hermann Tomasgaard szegődött a nyomába. Más nyomvonalat választott, mint a mezőny többsége, de jól döntött, és őrizte az előnyét.

A harmadik bójánál már szorosabb lett a csata, a ciprusi és a norvég ellenfél mellett felbukkant az összetettben vezető Matt Wearn is. Az ausztrál és a ciprusi vitorlázó külön versenyt vívott az aranyéremért. A forduló után Wearn vette át a vezetést, majd Kontidesz és Vadnai következett.

Az utolsó, negyedik fordítónál Vadnai a harmadik helyen vitorlázott, és még halvány esélye maradt a bronzéremre, de ehhez előznie kellett, és a vetélytársak gyengébb eredményére is szükség volt. A mezőny a finisbe fordult, és Vadnai Jonatán harmadikként futott be az olimpiai bajnok Wearn és az ezüstérmes Kontidesz mögött, és összetettben végül negyedik helyen végzett, azaz két helyet lépett előre.

Címlapról ajánljuk

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×