eur:
398.03
usd:
364.43
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Salim Omar Gergelya férfi tekvondósok 58 kilogrammos versenyének selejtezőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Salim Omar sima vereséget szenvedett, nem végez pontszerző helyen

Salim Omar vereséget szenvedett a tekvondó férfi 58 kg-os súlycsoportjában az olimpiai bajnok Vito dell'Aquilától. Miután az olasz a következő mérkőzését elveszítette, Salim nem versenyezhet a vigaszágon.

Az első fordulóban az argentin Lucas Lautaro Guzmánt 2-1-re legyőző magyar tekvondós az olimpiai bajnok Vito dell'Aquilával mérkőzött, az elődöntőbe jutásért. Tokióban is találkoztak, akkor az olasz diadalmaskodott, meg is nyerte az olimpiát is, s ezzel a vigaszágra segítette a végül ötödik Salimot.

Abban reménykedhettünk előzetesen, hogy az olasz nem versenyzett magabiztosan első párizsi mérkőzésén, csak az utolsó pillanatokban fordította a javára a maga mérkőzését a kazah Szamirhon Ababakirov ellen, igaz, ez egyben jelezte kivételes klasszisát is.

Fejrúgással vezetést szerzett Salim, az olasz testre talált, 3-2. Egy intéssel kiegyenlített, 3-3. Kétpontos rúgással pedig már az olasz fordított, 5-3 neki. Majd újabb intéssekkel már 7-3-ra vezetett. Az első két perc elment, 9-4-re győzött az olasz.

A másodikban két pontot kapott az olasz, de edzője challenge-et kért, kapott rá még plusz három pontot, 5-0-ra vezetett. Mindketten fejre mentek, de csak az olasz talált, már 9-0-ra vezetett. Aztán 11-0-ra. Az újabb két pont már 13-0-t jelentett, véget ért a mérkőzés.

Salim Omar vereséget szenvedett a súlycsoport (egyik) legjobbjától.

A vegyes zónában angolul nyilatkozó magyar versenyző az MTI kérdésére elmondta, természetesen nem ilyen eredményre számított, nem tartotta be tökéletesen az előre megbeszélt taktikai utasításokat. Megjegyezte, ő alapvetően egy támadó szellemű versenyző, aki szereti irányítani a küzdelmet, ellenfele pedig igazából ezt használta ki, sokkal nyugodtabbnak kellett volna lennie, különösképpen a második menetben.

Címlapról ajánljuk

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×