eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Olasz győzelem az E csoport rangadóján

Az olasz válogatott nagy csatában 2-0-ra legyőzte a belga csapatot az E csoport hétfő esti rangadóján a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, Lyonban.

Ezzel az 1. forduló után az olaszok a kvartett élére álltak, míg a belgák a korábban döntetlenre végzett svéd és ír együttes mögé kerültek.

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:

Olaszország-Belgium 2-0 (1-0)

-----------------------------

Lyon, Stade de Lyon, 55 408 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)

gólszerzők: Giaccherini (32.), Pelle (90+2.)

sárga lap: Chiellini (65.), Éder (75.), Bonucci (78.), Motta (84.), illetve Vertonghen (90+2.)

Olaszország:

-----------

Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi (Motta 78.), Giaccherini, Darmian (De Sciglio 59.) - Pelle, Éder (Immobile 75.)

Belgium:

--------

Courtois - Ciman (Carrasco 75.), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan (Mertens 62.), Witsel - De Bruyne, Fellaini, Hazard - Lukaku (Origi 73.)

I. félidő:

----------

32. perc: Bonucci a felezővonalról ívelt hajszálpontosan a 16-oson belülre a kilépő Giaccherinihez, aki ballal levette, majd jobbal Courtois mellett a kapu bal oldalába tekert (1-0).

II. félidő:

-----------

92. perc: A teljesen kinyíló belga együttes labdavesztését követően az olaszok szép kontrát vezettek, melynek végén Pelle a kapuba bombázta a labdát (2-0).

Az első játékrészt elsősorban taktikai harc jellemezte. Az olaszok nagyon stabil védekezésből próbáltak támadásba lendülni, sokáig kevés sikerrel, a belgák pedig többet birtokolták a labdát. Hazard és De Bruyne is aktív volt, de képtelenek voltak átjátszani a rivális védelmét. Az első félóra végén aztán némileg váratlanul gólt szerzett az olasz csapat, mely később akár növelhette is volna előnyét, ám a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidő lényegesen nagyobb iramban kezdődött, nyíltabb lett a játék, s mindkét oldalon nagy helyzetek maradtak ki az első negyedórában. A folytatásban az olaszok láthatóan elsősorban az eredmény tartására törekedtek, míg a belgáknál védő helyére is támadó érkezett az egyenlítés reményében. A nagy belga nyomás végül nem eredményezett gólt, sőt, a végén az olaszok egy újabb góllal zárták le a mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×