eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Magyar Nagydíj: az első szabadedzésen Ricciardo végzett az élen - képgaléria

Az első három helyen három különböző csapat és motorszállító végzett a Formula-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén.

Az első szabadedzés hagyományosan az autók rendszereinek ellenőrzéséről, a poros pálya letisztításáról szól. Ennek megfelelően csúszkáltak is a versenyzők, előbb a McLaren-Honda pilótája, Stoffel Vandorne pördült meg, majd a Haas-Ferrari fiatal tesztpilótája, Antonio Giovinazzi csapta falnak autóját, nem kis munkát adva ezzel az istálló szerelőinek. Utóbbi baleset miatt meg is kellett szakítani az edzést. Ekkor már a két Mercedes állt az élen, Valtteri Bottas-Lewis Hamilton sorrendben, majd a két Ferrari és a két RedBull következett.

Elsőként Hamilton futott a hétvégén 1:18-as kört, amivel az élre is állt, Bottas és Daniel Ricciardo előtt. Az ausztrál 20 perccel az edzés vége előtt átvette a vezetést, ekkor mindössze 6 ezred másodperccel volt gyorsabb, mint Hamilton.

Az első szabadedzésen végül Daniel Ricciardo végzett az élen a RedBull-Renaul-val, 1:18,4-es időt futva. A második Kimi Raikkonen lett a Ferrarival, 1:18,7-es idővel, a harmadik Lewis Hamilton a Mercedessel 1:18,8-as időt autózva. A negyedik Bottas, az ötödik Verstappen, a hatodik Vettel lett, 1 másodperccel elmaradva a legjobb időtől.

Várakozásaiknak megfelelően jól szerepeltek a McLarenek, Fernando Alonso a 7. Vandorne a 8. helyen zárta az első edzést. A 9. helyen Nico Hülkenberg, a 10-diken a másik Renault-val Jolyon Palmer végzett, aki az utolsó percben egy rázókövön elhagyta autója orrát.

A második szabadedzést 14 órától rendezik. Szombaton egy újabb szabadedzés és az időmérő edzés vár a mezőnyre. A versenyt vasárnap délután 2 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×