eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A portugál Cristiano Ronaldo a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cristiano Ronaldo immár a vb-ken is rekorder

Egészen elképesztő: Cristiano Ronaldo a legutóbbi tíz nagy torna, 2004 óta minden Európa-bajnokság és 2006 óta minden világbajnokság gólszerzői között szerepel. Igen, immár a katari tornán is ott a neve a góllövőlistán, hiszen büntetőből ő szerzett először vezetést a portugáloknak a ghánaiak ellen.

Tizennyolc – hihetetlenül hosszú idő a csúcsszintű futballban, főleg egy csatár, egy támadó esetében. A 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságon azért ünnepelte a világ, mert az ötödik Európa-bajnokságán is játszott, majd gólt is szerzett, most pedig ugyanezeket produkálja a világbajnokságok tekintetében.

A ghánaiak ellen az ötödik világbajnokságán lépett pályára. Hasonlóra korábban, a mezőnyjátékosok közül csak Lothar Matthäus, Rafael Marquez, illetve néhány nappal ezelőtt Lionel Messi volt képes. Most az ő nyomdokukba lépett a portugál csillag, aki ráadásul minden világbajnoki tornáján gólt tudott szerezni.

Ez volt a tizennyolcadik világbajnoki mérkőzése, érdekes, hogy bár ezzel „csupán” a 19. helyen áll holtversenyben, ám a negyedik azon játékosok között, akiknek országa soha nem nyerte meg a világbajnoki címet. (Ez utóbbi tekintetében csak két lengyel Wladyslaw Zuda és Grzegorz Lato, valamint a mexikói Rafael Marquez előzi meg.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×