eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Szaranszk, 2018. június 19.A japán Oszako Juja (b2) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Kolumbia - Japán mérkőzésen a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)
Nyitókép: Natacha Pisarenko

Kolumbia kezeskedett Japán sikeréért

Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát a H csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. Történt ugyanis, hogy Davinson Sanchez utolsó emberként eladta a labdát, így Oszako egyedül törhetett kapura, ziccerét Osipna hárította, a kipattanót viszont Kagava az üres kapu irányába lőtte, Carlos Sanchez azonban kézzel hárított. A védő piros lapot, a japánok pedig büntetőt kaptak, amelyet Kagava higgadtan a kapu közepébe lőtt. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek: Quintero a 16-os jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást, rendkívül okosan a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát, azt pedig Eidzsi már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett: Honda bal oldali szögletét követően Oszako négy méterről, három védő gyűrűjében a bal kapufára csúsztatta a labdát, amely onnan a gólvonal mögé pattant.

A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

Japán negyedik próbálkozásra először tudott nyerni Kolumbia ellen.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×