eur:
393.03
usd:
364.9
bux:
71583.84
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Juhász Roland (b2) vitatkozik az orosz játékvezetővel, Szergej Karaszjovval, aki büntetőt ítél a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. Mellettük Lang Ádám (b) és Kleinheisler László (j).
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy régi, kellemetlen ismerős vezeti a német–magyar Eb-meccset

Az orosz Szergej Karaszjov öt évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon nem lopta be magát a magyar futballszurkolók szívébe.

Az orosz Szergej Karaszjov vezeti szerdán a Németország–Magyarország találkozót az Európa-bajnokság F-csoportjának utolsó fordulójában – derült ki az UEFA tájékoztatásából. A videobíró az olasz Massimiliano Irrati lesz, a negyedik játékvezető pedig a holland Danny Makkelie.

A 42 éves orosz játékvezető az előző Eb-n is vezetett a magyar csapatnak, ő fújta a sípot az Izland–Magyarország csoportmeccsen Marseille-ben, meglehetősen sajátos stílusban, az 1–1-es döntetlenhez egy vitatható izlandi 11-essel járult hozzá, és nem lehetett azzal vádolni, hogy a meccs bármelyik pillanatában is a magyaroknak kedvezett volna. Még egy válogatott mérkőzésen fújt a magyaroknak: 2015-ben a görögök elleni gól nélküli Eb-selejtezőn.

Karaszjovnak ezen az Eb-n ez lesz a második meccse, ő vezette az Olaszország–Svájc találkozót (3–0).

A magyar válogatott szerdán 21 órakor mérkőzésik meg a németekkel Münchenben. A csoport másik összecsapásán, a budapesti Portugália–Franciaország meccsen az idei Bajnokok Ligája-döntőt is vezető, spanyol Antonio Mateu Lahoz dirigál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Látványos térképen mutatjuk, hogy Magyarország melyik részeit forgatja fel a jövő forradalma

Látványos térképen mutatjuk, hogy Magyarország melyik részeit forgatja fel a jövő forradalma

Az elmúlt évtizedben, de különösen az utóbbi években a magyar ipar számos kihívással nézett szembe, így többek között az Ipar 4.0 technológiák terjedésével, amely révén fokozódik a robotizáció, a digitalizáció és az automatizáció szerepe a termelési folyamatokban. Ezek nemcsak a vállalkozások tevékenységében és a foglalkoztatásban, de az élet más területein is jelentős változásokat eredményezhetnek. Az Ipar 4.0-val kapcsolatos egyre növekvő kutatói érdeklődésre utal a tudományos szakirodalomban megjelent publikációk számának felfutása is, amelyek legnagyobb hányada a műszaki tudományok, az automatizáció és a számítástechnika terén jelent meg. Szintén számottevő a közgazdaságtanhoz, illetve az üzleti tudományokhoz köthető tanulmányok száma. Ezzel szemben eddig kevesebb figyelmet kaptak az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz kapcsolódó földrajzi-területi megközelítések, amelyek a térszerveződés különböző szintjein elemzik ezen technológiák alkalmazását, térbeli terjedését és ezek kapcsolódásást a lokális társadalmi, gazdasági adottságokhoz. Cikkünkben különböző indikátorok felhasználásával megyei szinten tárjuk fel az Ipar 4.0 technológiák alkalmazásának térbeli mintázatát, az iparszerkezettel, a digitális infrastruktúra ismérveivel és a társadalmi-gazdasági háttérrel történő összefüggésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×