eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes
Water polo action in a swimming pool
Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Sima győzelemmel rajtolt a címvédő FTC a BL-ben

Győzelemmel kezdte szereplését a címvédő Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során: Nyéki Balázs együttese a B csoport keddi nyitányán házigazdaként 16-7-re nyert a georgiai Dinamo Tbiliszi ellen

A Komjádi Uszodában a vendégek - akik a következő napokat még Magyarországon töltik és a Ferencvárossal, valamint az OSC-vel is gyakorolnak - bátran és jó megoldásokkal kezdtek, de persze így is csak idő kérdése volt, hogy a házigazda zöld-fehérek mikor őrlik fel riválisukat.

A döntetlennel zárult első negyedet követően az FTC szinte szó szerint rálépett a gázpedálra, gyors akciókat értékesített és a nagyszünetre négygólosra növelte a különbséget (9-5).

A vendégek a fordulást követően elkészültek erejükkel, és innentől kezdve már csak három gólra voltak képesek, míg a Ferencváros közönségszórakoztató játékkal szerezte meg első sikerét.

A szombaton az európai Szuperkupát megnyerő Ferencváros jövő héten a holtszezonban öt olimpiai bajnokot igazoló szerb Radnicki otthonában ugrik medencébe.

A BL négy négycsapatos csoportjából az első kettő jut a negyeddöntős csoportkörbe.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
B csoport: FTC-Telekom Waterpolo–Dinamo Tbiliszi (georgiai) 16-7 (4-4, 5-1, 4-0, 3-2)

a magyar csapat gólszerzői: Argiropulosz 5, Vigvári Ve. 3, Mandic, Nagy Ák., Lugosi 2-2, Fekete, Varga Vi. 1-1

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×