eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon
A magyar válogatott edzése a telki edzőközpontban 2024. október 7-én. A magyar válogatott a labdarúgó Nemzetek Ligájában Hollandia ellen Budapesten lép pályára október 11-én.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Nagy változás a labdarúgó-válogatott munkájában

Új szabályok vannak Telkiben a hollandok és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatottnál Sallai Roland elmondása szerint.

A török Galatasaray légiósa az M4 Sportnak adott szerdai interjúban úgy fogalmazott, "oda kell figyelni a külön programokra, most már nem lehet annyit lábteniszezni, kosarazni, pingpongozni, mint korábban".

A 27 éves támadó a pénteken sorra kerülő hollandok elleni hazai meccsről beszélve úgy vélekedett, csak akkor tud a válogatott eredményt elérni, ha "minden játékos 110 százalékos teljesítményt nyújt".

"Extraklasszis játékosaik vannak, nekünk pedig vissza kell térnünk oda, ahol már voltunk és a stabil védekezésből kiindulni. A németek elleni 5-0-s vereség után sokat beszélgettünk arról, hogy mit kell kijavítani, de minden csapat életében vannak hullámvölgyek és nehézségek. A kérdés az, hogy mennyire gyorsan tudunk kilábalni belőle" - nyilatkozta Sallai, aki szerint a Hollandiához hasonló kaliberű riválisokkal szemben némi szerencsére is szükség van a jó eredmény eléréséhez.

"Egységesnek kell lennünk a pályán és azon kívül is, mert csak így lehet esélyünk bármilyen eredményt elérni" - tette hozzá.

Az átigazolási időszak végén Freiburgból Törökországban igazoló futballista elmondta, Isztambulban jó fogadtatásban volt része, és az első benyomásai is pozitívak a klubról, valamint az együttesről.

"Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen hatalmas egyesülethez tudtam kerülni és úgy érzem, a fejlődésem szempontjából egy nagyon jó döntést hoztam meg. A Galatasaray játékosait szerintem senkinek sem kell bemutatni, mellettük minden egyes edzésen és mérkőzésen rengeteget tudok majd fejlődni" - jelentette ki.

Sallai úgy fogalmazott, szereti a kihívásokat, a Galatasaray kezdőjébe bekerülni is az, és mindent meg fog tenni azért, hogy minél több játéklehetőséget kapjon a csapatnál.

Elárulta, nyitott volt a váltásra, mert Freiburgban úgy érezte, hogy nem kapja meg azt a tiszteletet, amely hat év után járt volna neki a teljesítménye alapján.

"Az utolsó napon volt egy beszélgetésem a sportigazgatóval és ott tisztán megkaptam azokat a válaszokat, amelyek alapján könnyebben meg tudtam hozni a döntést az átigazolásról. Amikor pályán vagyok, akkor ki tudom zárni a zavaró tényezőket, ez most is így volt, de a pályán kívül természetesen jelen volt egyfajta bizonytalanság és én is éreztem, hogy minél előbb dönteni kellene a jövőről" - mondta.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a pénteki meccs után hétfőn lépnek pályára Bosznia-Hercegovinában. A Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportját a németek vezetik, másodikak a hollandok, harmadikok pedig a bosnyákok. A magyarok két mérkőzés után egy ponttal a negyedik, kiesést jelentő helyen állnak.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×