eur:
402.3
usd:
366.62
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália
A győztes Ferencváros csapata a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik mérkőzés eredményhirdetésén a Császár-Komjádi Sportuszodában 2024. október 5-én. A Ferencváros 13-9-re győzött, a csapat története során ötödször nyerte meg a férfi vízilabda Európai Szuperkupát.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Vigvári Vendel az Európai Szuperkupa-győzelemről: örülünk, de még érnie kell a csapatnak

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata ötödször nyerte meg a trófeát, miután négy góllal legyőzte a horvát Jug Dubrovnikot. A világbajnok Vigvári Vendel az InfoRádióban elmondta: az volt a taktikájuk, hogy az első két negyedben kifárasszák az ellenfél kulcsjátékosait, és a második félidőben nyerjék meg a mérkőzést.

A BL-címvédő Ferencváros a Komjádi uszodában 13–9-re legyőzte az Eurokupa előző szezonjának horvát győztesét, a Jug Dubrovnikot, így 1977, 1979, 2018 és 2019 után ötödször nyerte meg a férfi vízilabda Európai Szuperkupát. A Dusan Mandichoz és Vámos Mártonhoz hasonlóan három gólt szerző Vigvári Vendel az InfoRádióban elmondta: játékban azt nyújtotta az ellenfél, amire előzetesen számítottak tőlük. A Jug Dubrovnikot egy fiatal, lendületes csapatnak nevezte, és kiemelte, hogy fantasztikus edzőjük van Vjekoslav Kobescak személyében, aki szinte mindig képes meglepetést okozni aktuális klubjával. Hozzátette: bíztak benne, hogy a hazai közönség előtt dominánsak lesznek a mérkőzésen, hiszen a mostani szezonnak is nagyon erős kerettel vágtak neki.

A világbajnok játékos megjegyezte: tisztában voltak vele, hogy előzetesen az FTC-t kiáltották ki a mérkőzés esélyesének, de mint fogalmazott, „ezt azért be kellett bizonyítaniuk a vízben is”. Úgy érzi, nagyon jól sikerült a felkészülés, keményen dolgoztak, és mindannyian tudták, hogyha kellő komolysággal veszik a horvátok elleni meccset és végig jól játszanak, akkor magabiztos sikert arathatnak velük szemben.

A nagyszünetben egy góllal még a Jug Dubrovnik vezetett, a harmadik negyedet viszont 5–1-re nyerte meg a Ferencváros, így kijelenthető, hogy ebben a játékrészben dőlt el a mérkőzés. Vigvári Vendel elmondása szerint hátrányban sem pánikoltak be, végig higgadtak tudtak maradni az összecsapáson. A magyar bajnok szakmai stábja is kiemelte, hogy a Jug keretében van négy-öt válogatott játékos, akik kimagaslóan pólóznak, és

Nyéki Balázs azt kérte a játékosaitól, hogy ezeket a kulcsembereket próbálják meg hatástalanítani, illetve minél előbb kifárasztani.

Vigvári Vendel szerint az is a Ferencvárosnak kedvezett, hogy hosszabb a kispadja, ami a meccs második felében azért elég jól kijött.

Elismerte, hogy az első félidő szorosan alakult, később azonban az történt, amire számítottak: elfáradt a horvát csapat. A félidőben Nyéki Balázs újabb instrukciókkal is ellátta a ferencvárosi játékosokat, akik a második félidőben már uralták a mérkőzést és sokkal több energiájuk, erejük maradt a hajrára, mint az ellenfélnek.

Vigvári Vendel szerint azért észnél kellett lenniük, mert bár a harmadik negyedben nagy előnyt szereztek, a Jug igyekezett felzárkózni. Az FTC azonban ilyenkor mindig időben válaszolt egy-egy újabb góllal. A Dubrovnik a végén már kockáztatott, és dupla vagy semmit játszva támadott, olykor „különlegesebb megoldásokat” is választott, de ezek nem jöttek be, így a Ferencváros örülhetett a legvégén.

Az egész szezonra vonatkozó elvárások meglehetősen nagyok, de Vigvári Vendel szerint olyan erős a Ferencváros játékoskerete, hogy ez természetes dolog. Mint mondta, az előző idényben elég magasra tették a mércét, és a média mellett a szurkolók is hasonló teljesítményt, eredményeket várnak tőlük idén is. Emlékeztetett, hogy

az előző szezonban összesen egy mérkőzést veszítettek el, amit nagyon nehéz lenne megismételni, és úgy érzi, nem is szabad ebből kiindulni, hanem lépésről lépésre szeretnének haladni.

Hangsúlyozta, hogy bár erős a csapatuk, sok az új játékos a keretben, illetve „vezérszerepekben is történtek változások”, ezért még idő kell ahhoz, hogy összeszokjanak. „Elindultunk egy úton, melynek a legelején rögtön nyertünk egy trófeát. Ennek természetesen nagyon örülünk, de még érnie kell ennek a csapatnak. Egy biztos, ez a mostani siker nagy lendületet és magabiztosságot ad a teljes szezonra” – jegyezte meg a vb-aranyérmes.

Mint mondta, a következő időszak legfontosabb feladata, hogy tovább tudják építeni, fejleszteni azt a játékot, ami az előző szezonban kifejezetten jól működött. Hozzátette: minden sorozatnak úgy vágnak neki, hogy meg akarják nyerni, mert a Ferencvárosnál csak ez a hozzáállás megengedhető. Ezzel együtt mindig az aktuális mérkőzésre koncentrálnak, ami kedden a Dinamo Tbiliszi elleni BL-találkozó lesz. Vigvári Vendel szerint nem lehet félvállról venni ezt az összecsapást sem, mert a szezon elején akadhatnak nehezebb meccsek, illetve bárki okozhat meglepetést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×