eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
A Ferencváros megbízott edzője, Nyéki Balázs a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Az FTC sikeredzője távozik a vízilabda-válogatott stábjából

A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy az elmúlt szezon sikersorozata után - az átalakult játékoskerettel is - a trófeák elhódítása cél.

"Új szezon, új kihívások, azonnal egy komoly mérkőzés és egy komoly trófea begyűjtésének a lehetősége" - összegezte a Ferencváros vízilabda csapat előtt álló feladatokat a vezető edző. Nyéki Balázs úgy vélte: az ő legfontosabb feladata most az, hogy a játékosok kellően motiváltak maradjanak.

Az átalakult játékoskeretről szólva a tréner elmondta: Manhercz Krisztián komolyan megsérült az olimpián, és az orvosokkal konzultálva végül is úgy döntött, hogy még pihennie kell. Nyéki Balázs ezt azzal indokolta, hogy sokkal fontosabbnak tartja a játékos teljes gyógyulását, mint hogy egy újabb sérülést kockáztasson, ezért nem is fog játszani az olimpiai bronzérmes a Szuperkupán. Ugyanakkor abban reménykedik, hogy egy hónapon belül újból elkezdheti majd a komolyabb edzéseket.

Nyéki Balázs örömmel beszélt Vámos Márton visszatéréséről a csapathoz.

Neki egyszerűbb lesz a beilleszkedés, hiszen a magyar játékosok jól ismerik és a külföldiek is játszottak már ellene. Igazából csak a Fradi idegenlégiósaival kell összecsiszolódnia Vámosnak.

"Mivel a játéka és a mentalitása szinte semmit nem változott, jól illeszkedik az együttesbe, ebben biztos vagyok" - tette hozzá a vezetőedző.

Varga Dénes hiányát már nehezebb lesz feldolgoznia a csapatnak, bár már korábban is volt hosszabb kihagyása, amelyet sikerült megoldaniuk a többieknek.

"Doha után volt egy komolyabb sérülése, akkor több mint egy hónapig nem játszott, és azt is megoldottuk valahogy" - emlékeztetett a vezető edző. Viszont úgy vélte, hogy ilyen esetekben nő a többi játékos motivációja, nagyobb lendülettel, több energiával küzdenek, vagyis mindenki kicsit többet próbál betenni a csapatkasszába. Manhercz Krisztián visszatérése pedig majd még tovább enyhítheti a Varga Dénes után maradt űrt. Nyéki Balázs azt mondta: "több játékost nem akart igazolni a csapat, úgyhogy meg fog érkezni Manhercz, és így kell megoldani a szezon elejét."

Az InfoRádióban elárulta azt is, hogy nem folytatja a válogatottnál a 2022 nyarán kezdett másodedzői munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×