eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A gólszerző ferencvárosi Varga Barnabás (j3) és csapattársai ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

4 gól és az év gólpassza Varga Barnabás kedd esti mérlege - videó

5-1-es, kiütéses Ferencváros-siker született az örökrangadón, az MTK a félidőben még 1-1-gyel tartotta magát a bajnoki címvédő ellen.

A Ferencváros otthon 5-1-re nyert az MTK ellen kedden a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában úgy, hogy a hazaiak góljaiból a válogatott támadó, Varga Barnabás négyet szerzett.

A két patinás fővárosi együttes 223. alkalommal csapott össze az élvonalban. Az örökrangadók mérlege: az FTC 92 alkalommal győzött, az MTK pedig 52 döntetlen mellett 79-szer.

Agilisan kezdte a mérkőzést a Ferencváros, birtokolta a labdát, sokat támadott, helyzetig is eljutott, majd a félidő felénél vezetést szerzett: Marquinhos balról ívelt középre, Varga Barnabás pedig a kilépő Demjént megelőzve az ötösről a kapuba fejelt. Nagy fölényben futballozott a hazai csapat, Varga pár perccel később újabb gólt szerezhetett volna, de közelről fölé lőtt, majd az MTK váratlanul egyenlített. Bognár távolról célozta meg a kaput, Wingón irányt változtatott a labda, így nem volt esélye a hárításra a Ferencváros kapusának, Varga Ádámnak. A 44. percben újra a vendégek hálójába került a labda, Varga Barnabás ezúttal kilenc méterről fejelt a kapuba, de videózás után kiderült, hogy felugrás előtt lökte Kata Mihályt, így Bogár Gergő érvénytelenítette a találatot. Az első félidőben az MTK egyszer próbálkozott gólszerzéssel a Ferencváros pedig több mint tízszer.

Varga Barnabás nem kedvetlenedett el a meg nem adott gólja miatt, az 52. és 56. perc között, három és fél perc alatt háromszor is betalált az MTK kapujába. Előbb a megpattanó labdát lőtte el Demjén mellett, majd a bizonytalankodó Kádárt előzte meg és passzolt a kapuba, azután pedig fejjel növelte csapata előnyét. Nem sokkal később sarokkal hozta helyzetbe Loncart, aki megszerezte a továbbra is nagy fölényben játszó hazaiak ötödik gólját, és mint később kiderült, ezzel beállította a végeredményt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×