eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC - ZTE FC mérkőzésen a Szusza Ferenc stadionban 2023. április 1-jén. Újpest FC-ZTE FC 3-2.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb vereség - A szakadék szélén "találkozik" új tulajdonosával az Újpest

A Debrecen emberelőnyben két gólt szerzett, végül 2-1-re nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

Remekül kezdődött hazai szempontból a mérkőzés, mivel még egy perc sem telt el, amikor ziccerbe került a házigazda, ám Megyeri védett. A jó kezdés után a hasonló folytatás elmaradt. A csapatok közepes tempóban, rengeteg hibával futballoztak, így az első félidő eseménytelenül telt.

A fordulást követő negyedórában semmi nem változott a korábbiakhoz képest, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, a támadások lassúak és körülményesek voltak, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 59. percben aztán Jevtoski a felezővonalnál durván letalpalta Ojedirant, amiért előbb sárga lapot kapott, majd videózás után Pintér játékvezető kiállította.

Az emberelőnybe került DVSC aktívabbá vált és fölénybe került, ami a 78. percben érett gólelőnnyé. A hajrában a debreceniek megduplázták előnyüket, így az utolsó pillanatban büntetőből szépítő Újpestnek már nem volt esélye a pontszerzésre.

A lila-fehéreknek ez volt sorozatban a kilencedik nyeretlen mérkőzésük, ilyen hosszú negatív sorozatra 1986-ban volt legutóbb példa az együttes történetében.

Az újpesti klubnak mégis, a vereség ellenére emlékezetes marad a keddi nap, mivel délután Roderick Duchatelet tulajdonos megállapodott a csapat többségi tulajdonának eladásáról a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel.

A Debrecen ezt megelőzően 2013 novemberében tudott Újpesten nyerni.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×