eur:
385.8
usd:
356.61
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác
Debrecen, 2023. november 18.Szilágyi Zoltán, a debreceni csapat edzője a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - CSM Bucuresti mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A DVSC sikeredzője nem éri be a dicséretekkel, most már tovább akar jutni a BL-csoportkörből

Szilágyi Zoltán elégedett a debreceni női kézilabdacsapat eddigi teljesítményével a Bajnokok Ligája csoportkörében, hiszen több bravúrra is képesek voltak a sorozatban. A szakember az InfoRádióban elmondta: a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú lesz a hétvégi Buducsnoszt elleni idegenbeli meccs, amelyen szintén szeretnének jó eredményt elérni.

A DVSC női kézilabdacsapata október végén, hazai pályán óriási bravúrt elérve hét góllal legyőzte a Brestet a Bajnokok Ligája csoportkörében, múlt hét végén viszont 38-28-ra kikapott a francia együttes vendégeként. A hajdúsági klub – három győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel – a még továbbjutást érő hatodik helyen áll a csoportjában.

Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője azt mondta az InfoRádió Hetes című magazinműsorában, hogy októberben meglepetésszerű győzelmet arattak a 2021-ben BL-döntős Brest ellen, amely azon a mérkőzésen is esélyesebb volt náluk. Mint fogalmazott, egy ekkora bravúrt nagyon nehéz ilyen rövid időn belül megismételni, a múlt heti találkozón pedig már egyértelműen látszódott, mekkora a különbség a két csapat között játékerőben. Hozzátette: szerettek volna idegenben is szoros meccset játszani, ez azonban ezúttal nem sikerült.

A szakember szerint az első félidőben még jól teljesítettek a debreceni játékosok, tudták tartani a lépést a hazaiakkal, a második játékrészben viszont a brestiek kihasználták a hibáikat, és több esetben is sikeresen „leindították” őket.

Ahogy teltek a percek, egyre több hibával játszott a DVSC és folyamatosan nőtt a különbség. Szilágyi Zoltán elismerte, hogy a meccs végére „eléggé szétesett” a játékuk, a végeredményt pedig reálisnak tartja. Megjegyezte: bízott benne, hogy partiban tudnak lenni a franciákkal, most azonban nem sikerült meglepetést szerezniük.

Sokan leírták őket

A debreceni együttes vezetőedzője felidézte: amikor biztossá vált, hogy a Győr és az FTC mellett ők is szerepelhetnek a BL-ben, sokan azt gondolták, pont nélkül zárják a csoportkört,

sőt voltak olyanok is, akik azt hangoztatták, felesleges elindulniuk a sorozatban.

Ehhez képest túlszárnyalták az elvárásokat, és hét pontot gyűjtöttek eddig. A szakember szerint jobban teljesítenek az elvártnál, megmutatták, hogy nem ijednek meg a nagyobb csapatoktól sem.

Nem titkolta, a szezon kezdete előtt azt a célt tűzték ki, hogy szeretnének továbbjutni a csoportjukból, és tudták, hogy ehhez hazai pályán mindenképpen le kell győzniük a Sävehofot, valamint a Buducsnosztot is. Mindkét meccset megnyerték: a svédek ellen 32–29-re, míg a montenegróiak ellen 27–22-re győztek. Szilágyi Zoltán úgy véli, nemcsak a Brest elleni hazai győzelem, hanem a CSM Bucuresti elleni idegenbeli döntetlen is nagy bravúr volt. Az eddigi eredményeknek nagyon örül, viszont vasárnap újabb kulcsfontosságú összecsapás vár rájuk a Buducsnoszt otthonában.

Sorsdöntő meccs következik

A szakember bízik benne, hogy jól helytállnak majd Podgoricán is, ahol már egy döntetlennel is elégedett lenne, mert azzal nagy lépést tennének a továbbjutás felé. A hétvégi BL-mérkőzés előtt azonban még szerdán a Vác vendége lesz a DVSC a Magyar Kupa 4. fordulójában, és azt a találkozót is nagyon komolyan veszik a hajdúságiak.

Szilágyi Zoltán képesnek tartja a csapatát arra, hogy megtartsa a hatodik helyet a BL-csoportjában, szerinte ez reális célkitűzés. Megjegyezte:

a továbbjutás nem elvárás, de most már csalódottak lennének, ha nem sikerülne.

Mint mondta, nagy siker az, amit eddig elértek, hiszen először szerepelnek a Bajnokok Ligájában, tulajdonképpen tanulóév a mostani. Úgy indultak neki a szezonnak, hogy minél többet szeretnének fejlődni, ehhez képest nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz, ami óriási fegyvertény.

A debreceni játékosokra felfigyeltek a legnagyobb csapatok is, amit jól bizonyít, hogy a következő idénytől már a francia Metz együttesében játszik majd Vámos Petra, a magyar válogatott irányítója. A 23 esztendős, junior Európa-bajnok játékost kivásárolták a debreceni kontraktusából, és három évre írt alá a 25-szörös francia bajnokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában
Aréna

Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×