eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Aprócska előrelépés a nehéz sorsú bolgár-magyar Eb-selejtező ügyében

Miközben nincs meg továbbra sem, hogy melyik stadionban kerül sor a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre, az Európai Labdarúgó Szövetség kijelölte a játékvezetői csapatot.

Mint a Rangadó az UEFA honlapja alapján megírta, a lengyel Daniel Stefanski kapta a feladatot, akinek a munkáját Dawid Golis és Michal Obukowicz segíti majd. A negyedik játékvezető pedig Wojciech Myc lesz. Akkor, hogyha sikerül megrendezni az Eb-selejtezőt.

Stefanski korábban kétszer vezetett meccset a magyar csapatnak, 2013 októberében Andorra 2-0-s legyőzésekor, valamint 2021-ben Észak-Írország ellen egy gól nélküli, felkészülési mérkőzésen.

Az új helyszín se tűnik jónak, de a polgármester határozott

Mint ismert, helyszíne egyelőre nincs a mérkőzésnek. A legutóbbi fejlemény hétfőn az volt, hogy Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, viszont Kardzsali városa lehetne házigazda.

Ezzel csak az a gond a Nemzeti Sport szerint, hogy a stadion nem felel az UEFA előírásainak, több szempontból sem.

"Az UEFA 2024-es Eb-re és annak selejtezőjére vonatkozó versenykiírásában szereplő 26-os cikkelyének 1-as pontja szerint minden rendező szövetségnek 2022 november 10-ig el kellett küldenie az UEFA-nak azon stadionok listáját, amelyekben a hazai mérkőzéseit kívánják rendezni. Erősen kérdéses, hogy erre a listára a bolgárok két éve feltették-e az Arda Arénát – lapunk információi szerint ezt ők maguk sem tudják..." - írta a sportlap.

Az Arda Arénában egyébként válogatott mérkőzést korábban nem rendeztek, s nemzetközi kupamérkőzést is csak egyszer játszottak itt: egy Európa-konferencialiga-selejtezőt két éve – az Arda Kardzsali kikapott a Hapoel Beer Shevatól 2–0-ra.

A kardzsali stadion a 26-os cikkely 3-as pontjának sem felel meg, amely pont kimondja, hogy a válogatott mérkőzés helyszínének a legközelebbi nemzetközi reptértől autóbusszal 90 percen belül elérhetőnek kell lenni. Az sem elhanyagolható szempont a lap szerint, hogy a városban csupán háromcsillagos szállodák találhatóak, ami alulmúlja a nemzetközi labdarúgásban megszokott szállások komfortfokozatát.

Mindeközben Kardzsali polgármestere, Erol Mümün a sportal.bg lapnak arról beszélt, 99 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy a 2020-ban felújított létesítményben rendezik a mérkőzést.

Közben a magyar csapat arra készül hogy játszani fognak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×