eur:
394.61
usd:
365.98
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke beszél a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 15-én. Az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó új létesítményben a kétszeres olimpiai bajnok Coe a Bp. Honvéd és a Gödöllői EAC atlétapalántái kíséretében avatta fel a Mondo-pályát, amelyen egy kört futott a gyerekekkel.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sebastian Coe marad a nemzetközi szövetség élén

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) budapesti kongresszusán csütörtökön újabb négy évre Sebastian Coe-t választották meg elnöknek.

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi brit középtávfutó 2015 óta vezeti a World Athleticset és a szombaton kezdődő budapesti világbajnokság előtt a Hungexpón tartott ülésen ő volt az egyedüli jelölt.

A szavazáson, melyet a WA-tól hamarosan távozó Szerhij Bubka alelnök vezetett, a 195 voksoló közül 192 támogatta Coe újabb elnökségét, hárman pedig tartózkodtak.

A 66 éves Coe harmadik négyéves ciklusát kezdi meg, és a szövetség szabályai szerint ez lesz az utolsó elnöki megbízatása, mely 2027-ben zárul.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×