eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

A hétvége legviccesebb videója: Jolien, a gátfutónő

Immár az atlétikának is megvan a maga Eddie, a Sasa, vagy Éric, az Angolnája. Úgy hívják: Jolien Boumkwo. Persze, az ő esete kicsit más volt.

A Lengyelországban zajló csapat Európa-bajnokságon a női 100 méteres gátfutás előtt megsérült Anne Zagré, a belgák versenyzője. A válogatottnak, a csapatnak azonban szüksége volt az utolsó helyezésért járó két pontra is, de ehhez valakinek végig kellett futnia a távot, a ki nem állás nem hoz pontot.

Jolien Boumkwo, aki egyébként országa csúcstartója diszkoszvetésben és súlylökésben, vállalta, hogy a pehelykönnyű, szellőlábú lányok között elindul és végiggátazza a távot. 32,81 másodperc alatt teljesítette a feladatot – pedig a végén hajrázott –, messze leszakadva ért célba a győztes, a 13,22-t futó spanyol Teresa Errandonea mögött.

Nagyon hálásak lehetnek neki a belgák: ezzel maradtak bent a legmagasabb osztályban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×