eur:
394.32
usd:
365.17
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szilágyi Áron, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupaverseny aranyérmese a BOK Csarnokban 2023. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szilágyi Áron mindenkit legyőzött Szöulban, egy kivétellel

A magyar klasszis bronzérmet nyert a vívók olimpiai kvalifikációs sorozatának első versenyén, a szöuli kard Grand Prix-n.

A férfiaknál a két kiemelt, Szilágyi és Szatmári András mellé egyedül Iliász Nikolász tudott csatlakozni a főtáblára a négy selejtezős magyar közül. A legjobb 64 között a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári, valamint Iliász vereséget szenvedett, a háromszoros olimpiai bajnok, tavaly vb-aranyérmes Szilágyi viszont az elődöntőig menetelt.

A viadal honlapja szerint 15–11-re verte a hongkongi Leung Tin Csinget, 15–7-re az olasz Giovanni Repettit, 15–14-re a szintén olasz Ricardo Nucciót, majd 15–7-re az amerikai Colin Heathcockot. A fináléért a csapatban négyszeres világ- és egyszeres olimpiai bajnok, egyéniben 2019-ben vb-aranyérmes dél-koreai Oh Szang Ukkal vívott, akitől 15–6-ra kikapott. Szilágyi az idény során korábban GP-t nyert Orleans-ban decemberben és győzött a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti vk-n márciusban.

A szöuli GP női versenyében mindegyik magyar kardozónak pástra kellett lépnie a kvalifikációban, és ötből négynek – Márton Annának, Battai Sugárnak, Pusztai Lizának és Katona Renátának – sikerült a főtáblára jutás. Közülük a tokiói olimpián sérült térddel negyedik, majd műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után a nemzetközi porondra január közepén visszatért Márton menetelt a legtovább, akit a negyeddöntőben az egyéniben négyszeres világbajnok ukrán Olga Harlan állított meg 15–7-es asszóval. Márton hetedik lett, míg Pusztai a legjobb 16-ig, Battal a 32-ig jutott, Katona pedig vereséget szenvedett az első fordulóban.

Az olimpiai kvalifikációs időszak jövő év márciusával zárul.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

A fordulatokkal teli másfél hónapos kampányidőszak a végéhez ért az Egyesült Királyságban, holnap az állampolgárok Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország-szerte a szavazóurnákhoz járulva fognak ítéletet mondani az elmúlt 14 év konzervatív kormányzásáról. A Keir Starmer vezette Munkáspárt győzelméhez nem fér kétség, viszont számos, a jövőre nézve kulcsfontosságú kérdést befolyásolhat akár egy-két százalékpontnyi különbség is a végeredményben. A tét tehát óriási mindegyik párt és az egész ország számára, így összeszedtük azt az öt legfontosabb szempontot, amelyeket érdemes majd figyelemmel követni a holnap éjjeltől megállás nélkül érkező adatok értelmezésékor.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×