eur:
394.57
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/ Hunfencing

Szilágyi Áron elárulta, hogyan tudta megnyerni a budapesti világkupát

Ismét két érmet szerzett Szilágyi Áron a budapesti férfi kardvívó Világkupa-versenyen: a háromszoros olimpiai bajnok az egyéni versenyben szenzációs csatában védte meg címét a világelső grúz Sandro Bazadze ellen, a csapattal pedig bronzérmes lett a BOK-csarnokban.

"Maximálisan elégedett vagyok. Természetesen az egyéni aranyérmem miatt nincs okom nem elégedettnek lenni. Elképesztő volt a közönség, és elképesztő hangulat uralkodott a BOK-csarnokban. Fantasztikus érzés volt megfordítani 10-14-ről a döntőt Sandro Bazadze ellen" – mondta az InfoRádióban Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó.

A csapattal is ott voltak a főpáston, megnyerték a bronzmeccset. Mint mondta, egyedül egy-két asszó volt, ami a németek elleni elődöntőben elment, de "ilyen van, és ezt el kell fogadnunk".

"Hazai közönség előtt jól vívni nagyon nagy élmény, és nagyon nagy öröm. Magával ragadott az egyéni verseny első asszójától kezdve az a hangulat, ami engem fogadott. Végig buzdítottak, a nehezebb helyzetekből ki tudott rángatni a hazai közönség" – mondta, hozzátéve, hogy szinte minden asszóban volt ilyen.

"Végig arra gondoltam, ha ennyien kijöttek szurkolni nekem, akkor kutya kötelességem a maximumot nyújtani"

– mondta Szilágyi Áron. Az egyéni döntőben volt 5-11 és 10-14 is az állás az ellenfél, Sandro Bazadze javára. Mint mondta, az asszóban már megvolt az előkészítés, amiből indítani szeretett volna, csak nem jutott oda, hogy azokból ténylegesen bevigye a tusokat.

"Ott azt mondtam, hogy nincs vesztenivalóm, tusról tusra haladok, szépen felépítem, lépésről lépésre. Azt nem gondoltam, hogy ebből értelemszerűen öt tust adok, és megnyerem az asszót, de valameddig el fogok jutni. Persze, amikor már egyenlítettem 14-14-nél, akkor mindent beletettem, elindítottam azt a támadást, amit el kellett, be is talált, úgyhogy onnantól már csak az örömnek jutott szerep" – mondta Szilágyi Áron.

A sportoló sarka az elmúlt hónapokban több kellemetlenséget okozott..

"Folyamatosan bajlódom a sarkammal, és állandó kezelést igényel.

Különböző kúrákat eszközölünk, de egyelőre még mindig nem tökéletes" – mondta. Megjegyezte: az a lényeg, hogy tudott versenyezni, és ha ezt a szintet tudja tartani, akkor már elégedett lesz.

A csapatversenyről Szilágyi Áron azt mondta, az elmúlt három világkupaversenyről éremmel jöttek haza: ezüsttel, arannyal és bronzzal. Szerinte elégedettnek kell lenniük. "Mindenki tudja, hogy mi a dolga, mindenki dolgozik szépen. Jön a kvalifikációs időszak, rutinos versenyzők vagyunk. Bízom abban, hogy meg tudjuk szerezni a kvótát, júliusban vívunk egy sikeres világbajnokságot. Ezek most a fő célok" – zárta gondolatait a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó.

(Nyitóképen: Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Gémesi Csanád összeállítású kardcsapat).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×